3voor12 Den Haag weekendagenda (week 4)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het weekend staat weer voor de deur. Net als de dooi overigens. Dat betekent dat je weer veilig op je fiets naar de Haagse podia kan om toffe concerten te zien. En die zijn er dit weekend genoeg. Zo kun je vanavond naar de EP-presentatie van I Am The Law of naar OFF Project met onder andere LoYu in Korzo. Zaterdag kun je bijvoorbeeld naar NOCX in De Vinger en zondag treedt Tim Tomassen op in de Paraplu.

De uit Delft afkomstige band I Am The Law presenteert vanavond, vrijdag 25 januari, zijn tweede EP ‘Dinner By Night’ in de SuperMarkt aan de Grote Markt. De EP is volledige door het trio zelf geproduceerd en laat in een viertal nummers invloeden als 60’s pop, folk, country en indierock voorbij komen. Johnny Cash en The Beatles vormen daarbij geode graadmeters. De Noord-Hollandse singer-songwriter JimmyB zal de avond om 21.00 uur openen. I Am The Law speelt vanaf 21.45 uur en heeft voor het publiek nog een muzikale verassing in petto. De entree is gratis.
 
Vanavond gaat ook het CaDance Festival van start, dat voortduurt tot en met 9 februari. Tijdens het Haagse dansfestival is dit jaar ook ruimte voor live muziek met OFF Projects in Korzo. OFF Projects is een nieuw collectief rondom muzikant en choreograaf Amos Ben-Tal (Noblesse) en vindt elke vrijdag tijdens CaDance plaats. Op vrijdag 25 januari staan LoYu en  Amos met special guest Chris Lancaster op het programma. De aanvang is 22.00 uur en de entree is gratis.
 
In De Vinger staat zaterdag 26 januari een vette industrial avond op het programma. De Haagse formatie NOCX zal dan live optreden. Stampende beats, grunts en toffee visuals kun je hierbij verwachten. Neon Lane is de andere live act van de avond. Industrial-EBM met een beetje gothic rock. DJ’s M4RC aka Antimatter en Nachtraaf maken de avond compleet. De aanvang is 21.00 uur, de entree 4,50 euro.
 
In café De Paraplu treedt zondag de Rotterdamse singer-songwriter Tim Tomassen op. De Nederlandstalige muziek van Tomassen vertelt een verhaal, zo lezen we op zijn website. “Muziek die als een warme trui in een winterse nacht om je heen sluit, muziek die als een duivel op je schouder vertelt dat het ook anders kan”. Dat belooft wat. Zijn optreden begint om 19.00 uur en is gratis toegankelijk.