3voor12 Den Haag weekendagenda (week 3)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Buiten blijft het de komende dagen stevig vriezen, maar binnen bij de verschillende poppodia van de Haagse regio is het lekker warm. Daar wordt je dan ook nog eens verblijd met fijne muzikale traktaties. Zo kun je dit weekend bijvoorbeeld naar optredens van DeWolff en Vanderbuyst, kun je je muziekkennis testen in het Paardcafé en is het HPC Café de plek om nieuw talent te spotten.

Het weekend begint vanavond, donderdag 17 januari, al met een optreden van de driekoppige psychedelische rockband DeWolff in het LVC in Leiden. Gewapend met een schreeuwend Hammond-orgel, een vette, krijsende gitaar, denderende drums en een soulvolle stem nemen de mannen van DeWolff je mee terug naar de jaren ’60 en ’70, toen bands als Led Zeppelin, Cream, Pink Floyd en Deep Purple hun hoogtijdagen vierden. De avond begint om 20.00 uur en de entree is 15 euro.
 
Op vrijdag 18 januari staan de deels uit Den Haag afkomstige hardrockhelden van Vanderbuyst op de planken. Dat doen ze in de kleine zaal van het Paard van Troje. Vanderbuyst is een powertrio dat geïnspireerd is door de sound en lifestyle van 70s/80s hardrock- en classic rockbands als UFO, Rainbow, Thin Lizzy, Deep Purple en Van Halen. De band is in 2008 gevormd door gitarist Willem Verbuyst en bestaat verder uit Barry van Esbroek op drums en Jochem Jonkman op zowel bas als zang. De avond begint om 20.30 uur. Het voorprogramma wordt verzorgd door hardrockformatie GOLD. De entree is 12,50 euro.
 
Dit weekend hoef je niet per se naar een concert om aan je muzikale trekken te komen. Met een nieuwe editie van Popquiz te Paard in het Paardcafé is er vrijdag 18 januari weer een perfecte manier om je popkennis te testen. Laat je hersenen kraken op rondes zoals: de intro ronde, de extra moeilijke doordenkronde, de alle 13... ronde en natuurlijk veel meer. En dan zijn er ook nog eens mooie prijzen te winnen. De aanvang is 20.30 uur en deelname is gratis. Na afloop draait DJ Jasper Weeda fijne plaatjes tot in de late uurtjes.
 
Het HPC Café is bij uitstek de plek om jong muzikaal talent te ontdekken en dat is op zaterdag 19 januari niet anders. Op het programma dit keer onder andere Calvin The Dictator. Dit jonge puntrio uit Den Haag heeft een energieke live act en laat zich muzikaal beïnvloeden door onder andere Placebo, Blue October en Exit International. De stonerrock-/punkband Red Rocket heeft maar één missie: snoeihard spelen. Vergeet dus je oordoppen niet. De avond begint om 20.00 uur en de entree is gratis.