Vijfde editie Talent Event van start

Inschrijving muziekwedstrijd vanaf vandaag geopend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De vijfde editie van gratis coachingtraject Talent Event gaat in oktober van start. Vanaf vandaag kunnen jonge bands en acts (onder de 19 jaar) zich aanmelden voor de muziekwedstrijd. Vanaf november kunnen er ook verschillende workshops worden gevolgd. Het traject wordt op vrijdag 24 januari 2014 afgesloten met de finale van de muziekwedstrijd in de grote zaal van het Paard van Troje.

Jongeren tot 19 jaar uit Den Haag en de randgemeenten kunnen vanaf november gratis meedoen aan een groot aantal workshops, clinics, masterclasses, paneldiscussies en rondleidingen waarbij hen de fijne kneepjes van het vak van muzikant wordt bijgebracht. Vanzelfsprekend kunnen de jongeren aansluitend gebruik maken van het reguliere aanbod van de deelnemende instellingen, waaronder het Haags Pop Centrum, Haags Hiphop Centrum, Musicon, Aight, Ready 2 Play en de Popschool Den Haag.
 
Daarnaast kunnen de jonge muzikanten onder de 19 jaar uit Den Haag en de randgemeenten meedoen aan de muziekwedstrijd van Talent Event. Deze werd eerder gewonnen door B Sharp, Moore, Dead Stereo en The Icons. Muzikanten kunnen meedoen als soloartiest of met een band. Bij acts die bestaan uit meer dan één persoon moet minimaal de helft jonger dan 19 jaar zijn. Ook moet minimaal de helft wonen in Den Haag of de randgemeenten (Delft, Rijswijk, Westland, Leidschendam/Voorburg, Wassenaar en Zoetermeer). Verder zijn alle muziekstijlen welkom. Om mee te kunnen doen aan Talent Event moeten de muzikanten in ieder geval mee kunnen doen aan de audities op zaterdag 19 en zondag 20 oktober in muziekcentrum Musicon en het Haags Hiphop Centrum. Daarna volgt een serie voorrondes in december op verschillende Haagse poppodia en een finale op vrijdag 24 januari 2014 in de grote zaal van het Paard van Troje.
 
De finalisten maken kans op verschillende prijzen zoals een geldbedrag van duizend euro beschikbaar gesteld door de Popunie, opnamen in de Basementstudio in Den Haag, gratis oefenruimtes, coaching, ruime media-aandacht en verschillende festivaloptredens in 2014 in Den Haag (waaronder in ieder geval Bevrijdingsfestival Den Haag, Haagse Pop Week, Plein Open/Plein Binnen, Zeeheldenfestival, Kaderock en I Love Hiphop). 3voor12 Den Haag zal het traject als mediapartner op de voet volgen. De uiteindelijk winnaar wordt daarbij beloond met een optreden in poppodium De SuperMarkt, een optreden in het radioprogramma Stork On Air, een videoreportage en een fotoshoot als onderdeel van het 3voor12 Den Haag Selecteert traject.
 
Aanmelden voor Talent Event kan tot uiterlijk 7 oktober via info@talentevent.nl.