Ruim 120 aanmeldingen voor Talent Event

Aanmeldtermijn vijfde editie gesloten

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Aankomend weekend gaat de muziekwedstrijd van Talent Event dan echt van start met de auditierondes in Musicon en Haags Hiphop Centrum op zaterdag 19 en zondag 20 oktober. De aanmeldtermijn voor deze vijfde editie van het coachingtraject is inmiddels gesloten, waarbij zich 123 muzikanten, bands en acts zich hebben aangemeld.

Robert-Jan Rueb van de R.G. Ruijs Stichting (organisatie Talent Event) is verheugd met het grote aantal aanmeldingen. “Het kwam wat laat op gang deze keer, maar in de eindfase hebben zich nog heel veel jonge talenten aangemeld. Er staat weer een hele nieuwe generatie muzikanten klaar om zich voor te stellen aan het Haagse publiek.” Opvallend aan de nieuwe groep deelnemers van Talent Event is de verschuiving van pop/rockbands naar singer-songwriters en urban acts. Gerard van den IJssel van de R.G. Ruijs Stichting noemt dat logisch. “Hiphop is onder de kids ontzettend populair en ook singer-songwriters doen tegenwoordig serieus mee. Den Haag blijft echter toch ook een echte rockstad met flink veel bandjes die mee willen doen. Het is deze keer gewoon mooi en evenwichtig verdeeld.”
 
Tijdens de audities laten alle 123 aanmelders zich zijn tijdens de audities in Musicon en Haags Hiphop Centrum. Daarna volgt een serie voorrondes in december op verschillende Haagse poppodia en een finale op vrijdag 24 januari in de grote zaal van het Paard van Troje. De finalisten maken kans op verschillende prijzen zoals een geldbedrag van duizend euro, opnamen in de Basementstudio in Den Haag, ruime media-aandacht, een fotoshoot, een videoreportage en zeven Haagse festivaloptredens in 2014.