Talent Event belicht: White-Lash

“Verwacht een spectaculaire energieke show”

Remco van der Ham ,

Op vrijdag 24 januari bereikt de vijfde editie van Talent Event haar climax. In de grote zaal van Paard van Troje strijden zes acts om de winst in de finale van de wedstrijd voor jonge muzikanten. De inzet is een mooi prijzenpakket bestaande uit een geldbedrag van duizend euro, opnamen in de Basementstudio in Den Haag, ruime media-aandacht, een fotoshoot, een videoreportage en zeven Haagse festivaloptredens in 2014. In aanloop naar de finale interviewt 3voor12 Den Haag de zes finalisten. Vandaag is het de beurt aan White-Lash.

De alternatieve rockband White-Lash wist de voorronde niet te winnen, maar dankzij een wildcard staat de band toch in de finale. De band is opgericht door zanger/gitarist Jeffrey Lipman en bestaat verder uit Marijn Roerade (zang/gitaar), Pim Weeda (bas) en Bas Kok (drums/zang). “Muzikaal worden we geïnspireerd door onder andere Green Day en het (oude) DI-RECT en maken we een energieke mix van hardrock, poprock en punk.” Wat maakt White-Lash anders dan andere bands? “Wij springen er qua performance bovenuit en onze sound is erg veelzijdig omdat de nummers door twee verschillende zangers worden gezongen.” De band wil graag de wereld over. “En waardering krijgen voor de nummers die we schrijven.”

De deelname aan Talent Event is volgens White-Lash erg leerzaam door de verschillende workshops die de band heeft gevolgd. “We hebben de workshops performance, pop & poen, podiumgeluid en presentatie, publiciteit en verschillende workshops voor instrumenten gevolgd. Het was allemaal erg leerzaam en we gebruiken dan ook echt alle informatie die ons is gegeven. Het advies van de jury is ook erg nuttig om aan te werken tijdens repetities.” Toch sprong de workshop publiciteit er bovenuit. “Alle informatie werd heel duidelijk aan ons gegeven, bijvoorbeeld hoe we onszelf goed kunnen promoten en welke aspecten daarbij komen kijken. We vonden vooral de tip “geen actualiteit op social media is antireclame” erg nuttig.”
 
White-Lash had niet verwacht de finale te behalen. “We hebben de voorronde niet gewonnen, maar voor ons gevoel ging dat wel erg goed. Uiteindelijk hebben we veel geleerd en gerepeteerd voor de voorrondes om zo het beste van ons te laten zien.” Door de een van de wildcards staat de band nu toch in de grote zaal van het Paard. “Er kan een spectaculaire energieke show worden verwacht met raggende gitaren en mooie ballads. Het publiek zal zich zeker niet vervelen.” De grootste kanshebber op de winst is Replayced volgens de band. “Ze hebben vanuit alle kanten veel promotie.”
 
De finale van Talent Event vindt op vrijdag 24 januari plaats in Paard van Troje met Bannèr, DexX, ElPrinceNGS, Mehdi, Replayced en White-Lash. De avond begint om 19.00 uur en de entree is gratis.