Talent Event belicht: Mehdi

“Dit is stiekem wel een droom die uitkomt”

Remco van der Ham ,

Op vrijdag 24 januari bereikt de vijfde editie van Talent Event haar climax. In de grote zaal van Paard van Troje strijden zes acts om de winst in de finale van de wedstrijd voor jonge muzikanten. De inzet is een mooi prijzenpakket bestaande uit een geldbedrag van duizend euro, opnamen in de Basementstudio in Den Haag, ruime media-aandacht, een fotoshoot, een videoreportage en zeven Haagse festivaloptredens in 2014. In aanloop naar de finale interviewt 3voor12 Den Haag de zes finalisten. Vandaag is het de beurt aan Mehdi.

De Haagse rapper Mehdi Bouzidi won eind vorig jaar de tweede voorronde van Talent Event in de categorie Hiphop. Mehdi is nog niet lang bezig met muziek en er is op internet dan ook nog maar weinig te vinden over de rapper. Via zijn broer kwam Mehdi in aanraking met het rappen. “Hij had een paar vrienden die vaak in de studio zaten te rappen. Hij heeft me een keer meegenomen en toen ben ik gewoon mee gaan doen.” Zijn muzikale invloeden haalt hij uit de meest uiteenlopende stijlen. “Ik maak pop, dubstep en hiphop maar ook akoestische dingen. Een beetje van alles wat dus, wat mij ook wel anders maakt dan de andere finalisten van Talent Event.”
 
Het meedoen aan Talent Event is Mehdi tot nu toe erg goed bevallen. “Ik vind het fantastisch. Ik heb nog niet zo vaak opgetreden, dus ik vind het heel dope dat ik hier nu aan mee kan doen en straks in Paard van Troje sta. Daar heb ik altijd al een keertje op willen treden en nu sta ik er. Dat is stiekem wel een droom die uitkomt.” Mehdi heeft ook nog een andere droom. “Ik zou wel een keer samen met Stromae willen optreden op een festival. Dat lijkt me wel heel gaaf.”
 
Wat we precies van zijn optreden tijdens de finale kunnen verwachten is nog een verrassing. “Je kunt heel verwachten en ik ga jullie niet teleurstellen. Verder ga ik niet teveel vertellen, dus kom het gewoon checken als je benieuwd bent.” Inmiddels heeft Mehdi via Twitter laten weten dat in ieder geval Abou en MC Fantastic met hem mee zullen doen. Van de andere finalisten denkt Mehdi dat ElPrinceNGS de meeste kans heeft om te winnen. “Hij heeft al wat dikke hits op internet en zijn aanhang is heel groot.”
 
De finale van Talent Event vindt op vrijdag 24 januari plaats in Paard van Troje met Bannèr, DexX, ElPrinceNGS, Mehdi, Replayced en White-Lash. De avond begint om 19.00 uur en de entree is gratis.