Talent Event belicht: ElPrinceNGS

“Ik kan garanderen dat het één groot feest wordt”

Remco van der Ham ,

Op vrijdag 24 januari bereikt de vijfde editie van Talent Event haar climax. In de grote zaal van Paard van Troje strijden zes acts om de winst in de finale van de wedstrijd voor jonge muzikanten. De inzet is een mooi prijzenpakket bestaande uit een geldbedrag van duizend euro, opnamen in de Basementstudio in Den Haag, ruime media-aandacht, een fotoshoot, een videoreportage en zeven Haagse festivaloptredens in 2014. In aanloop naar de finale interviewt 3voor12 Den Haag de zes finalisten. Vandaag sluiten we de reeks af met ElPrinceNGS.

Behalve White-Lash kreeg ook de Haagse ElPrinceNGS een wildcard voor de finale van Talent Event. De 18-jarige rapper schreef op zijn achtste al zijn eerste teksten. “Ik schreef toen liedjes over liefde en ging het door een microfoon, zonder een beat eronder, zingen. Toen ik elf werd nam ik mijn eerste nummer ‘Sorry’ op en dat sloeg wel aan. Ik deed toen ook mijn eerste live shows.” De nummers van ElPrinceNGS zijn vooral bedoeld om op te feesten. “We maken meestal liedjes voor in de discotheek, maar ook nog wel liefdesliedjes en zouknummers.” Het inspireren van anderen is daarbij het voornaamste doel. “Ik wil laten zien dat je ook op een feestelijke beat een serieus onderwerp kunt behandelen. En dat het ook nog eens aanslaat. Ik wil eerst nationaal bekend worden en dan hopen op een internationale carrière.”

Over Talent Event is ElPrinceNGS erg positief. “Het maakt niet hoeveel dingen je hebt meegemaakt in je carrière, je kunt altijd dingen blijven leren. Bij Talent Event heb ik bijvoorbeeld geleerd dat het niet uit maakt als er niet zoveel mensen bij een optreden zijn, je moet altijd gewoon je ding blijven doen en elke keer proberen iedereen te verrassen.” De auditieronde ging voor de rapper niet zo goed. “We hadden onze show niet voorbereid omdat we daar geen tijd voor hadden, maar voor de voorronde hadden we wel een strakke show voorbereid. Daar hebben we ook een compliment voor gekregen van de jury.” Een directe plek in de finale kreeg ElPrinceNGS echter niet. “Ik had wat minder publiek meegenomen waardoor ik weinig stemmen kreeg, maar gelukkig hebben we de wildcard gekregen. Eerlijk gezegd was het ook mijn doel om de finale te halen en ik ga er alles aan doen om ook te winnen.” Wat hij precies gaat doen tijdens de finale blijft echter nog een verrassing. “Maar ik kan garanderen dat het één groot feest wordt!”

De finale van Talent Event vindt op vrijdag 24 januari plaats in Paard van Troje met Bannèr, DexX, ElPrinceNGS, Mehdi, Replayced en White-Lash. De avond begint om 19.00 uur en de entree is gratis.