Talent Event belicht: DexX

“Boyband met een volwassen sound”

Remco van der Ham ,

Op vrijdag 24 januari bereikt de vijfde editie van Talent Event haar climax. In de grote zaal van Paard van Troje strijden zes acts om de winst in de finale van de wedstrijd voor jonge muzikanten. De inzet is een mooi prijzenpakket bestaande uit een geldbedrag van duizend euro, opnamen in de Basementstudio in Den Haag, ruime media-aandacht, een fotoshoot, een videoreportage en zeven Haagse festivaloptredens in 2014. In aanloop naar de finale interviewt 3voor12 Den Haag de zes finalisten. Vandaag gaan we van start met DexX.

De uit Delft afkomstige rockband DexX schreef de eerste voorronde in het HPC Café op haar naam. De band bestaat uit zanger/gitarist Dexter Vos, gitarist Tibo Hoek, bassist Cos Visser en drummer Job Mos. De bandleden leren elkaar kennen op school. “De gitarist, bassist en ex-drummer Frank van den Hoogen zaten bij elkaar op school en jamden hier en daar wat met elkaar. Op een gegeven moment zochten we een zanger, die ook bij de groep paste, en zo kwamen bij onze zanger Dexter. Na een tijdje stopte onze drummer. Toen hebben wij audities gehouden en zijn zo bij Job gekomen. We speelde poprock, maar de laatste nummers zijn toch iets meer rock.” De optredens van DexX zijn volgens de band energiek en verrassend. “We spelen afwisselende nummers en een er is een goede vibe.”

Tijdens de voorronde werd Dexx een ‘boyband met een volwassen sound’ genoemd. “We spelen wat we leuk vinden, en dat hoor je ook wel terug in onze muziek.” Grote dromen hebben de heren ook al. “We willen heel Nederland veroveren en optreden op Lowlands, maar laten we maar beginnen met Paard van Troje plat te spelen.” Over de kansen op de winst durft DexX echter nog geen uitspraken te doen. “Het is een momentopname, dus we zullen de 24e wel zien wie er het beste optreden kan neerzetten.” Ook vond de band de voorronde al best pittig. “We stonden met The Hague Idiots en The BottleCaps, twee volwaardige tegenstanders. Beide gaven een goed optreden. Toen we hoorden dat wij door waren naar de finale waren we dan ook een soort van verrast.”
 
Of DexX nu deze editie van Talent Event wint of niet, het was sowieso al een leerzame ervaring. “We hebben goede feedback ontvangen waar wij op verder kunnen bouwen. Ook word je op een professionele manier behandeld.” De beste tip die DexX heeft gekregen? “De dynamiek opzoeken in onze nummers. Hard ook echt hard spelen en zacht ook echt zacht. Bijvoorbeeld ook hier en daar een partij helemaal weg laten om in het refrein dubbel zo hard te knallen!”
 
De finale van Talent Event vindt op vrijdag 24 januari plaats in Paard van Troje met Bannèr, DexX, ElPrinceNGS, Mehdi, Replayced en White-Lash. De avond begint om 19.00 uur en de entree is gratis.