Hiphop domineert in aanmeldingen Talent Event

Aanmeldtermijn sluit volgende week

Remco van der Ham ,

Aanstaande maandag 7 oktober sluit de aanmeldtermijn voor de vijfde editie van Talent Event. Tot die tijd kunnen jonge bands en acts (onder de 19 jaar) zich aanmelden voor de muziekwedstrijd. Vanaf november kunnen er ook verschillende workshops worden gevolgd. Het traject wordt op vrijdag 24 januari 2014 afgesloten met de finale van de muziekwedstrijd in de grote zaal van het Paard van Troje. Opvallend aan de inschrijvingen tot nu toe is dat hiphop dominanter lijkt ten opzichte van eerdere jaren.

Medeorganisator Gerard van den IJssel (R.G. Ruijs Stichting): “Het is misschien nog te vroeg om conclusies te trekken, maar we zien wel dat er nu meer aanmeldingen zijn van hiphopacts dan pop- en rockbandjes.” Een verklaring hiervoor heeft Van den IJssel niet. “Hiphop is onder de kids natuurlijk wel populairder dan ooit tevoren, maar dat betekent volgens mij niet dat er minder bandjes zijn dan vroeger. Misschien is onze promotie in de hiphopscene gewoon beter.” Talent Event werkt met ambassadeurs die onder de tienerdoelgroep reclame maken voor het project. “Zo helpen rapper Umit C en Stichting Aight met de werving in de urban scene en promoten Musicon, Ready To Play, Popschool Den Haag en het Haags Pop Centrum het bij de bandjesscene.” Van den IJssel benadrukt dat de aanmeldtermijn op 7 oktober sluit. “Iedereen heeft nog een kleine week om zich aan te melden.” Onder de acts die zich nu al hebben ingeschreven zitten namen als The Hague Idiots, HeadShrinker, DexX, CLM, TeamYoung, Sorry Come Again en Young & Zakelijk.
 
Aanmelden voor Talent Event
Meedoen kan als soloartiest of met een band. Bij acts die uit meer dan één persoon bestaan, moet minimaal de helft jonger dan 19 jaar zijn. Ook moet minimaal de helft wonen in Den Haag of de randgemeenten (Delft, Rijswijk, Westland, Leidschendam/Voorburg, Wassenaar en Zoetermeer). Verder zijn alle muziekstijlen welkom. Om mee te kunnen doen aan Talent Event moeten de muzikanten in ieder geval mee kunnen doen aan de audities op zaterdag 19 en zondag 20 oktober in muziekcentrum Musicon en het Haags Hiphop Centrum. Daarna volgt een serie voorrondes in december op verschillende Haagse poppodia en een finale op vrijdag 24 januari 2014 in de grote zaal van het Paard van Troje. Aanmelden kan via info@talentevent.nl.