Tourverslag Soul Sister Dance Revolution in Ierland (deel 1)

Op naar Ierland

Jelger Durieux (Soul Sister Dance Revolution) ,

Op zaterdag vertrekken we vol goede moed naar Venlo waar we spelen op het TexFree festival. Een onwijs leuk festival; aardige, gastvrije mensen en een leuk sfeertje. Er was zelfs vlaai, nou dan weet je het wel! Na het optreden nog even blijven hangen, maar niet te lang want we moeten weer door. We hebben namelijk nog een lange reis voor de boeg. We gaan naar Ierland!

We zijn gevraagd het voorprogramma te verzorgen voor Imagine Dragons, een band die niet onverdienstelijk aan de weg aan het timmeren is. Eerder dit jaar deden we al hun voorprogramma in de Melkweg en blijkbaar was dat goed bevallen, goeie boogie! We rijden weg uit Venlo op weg naar België waar we ‘s nachts in een F1 hotel overnachten zodat we de volgende dag door kunnen rijden naar Frankrijk,  waar we met de boot naar Ierland varen. Het is de volgende dag nog een aardig ritje naar Le Havre, maar dan kunnen we toch eindelijk de boot op.

Er waren geen hutten meer over dus hebben we “zitplaatsen”. Dat is een stoel die je met een hendel 10 centimeter naar achteren kan doen zodat degene achter je net niet meer lekker kan zitten en jij alsnog niet echt lekker ligt. Dat word een dolle boel, aangezien deze bootreis 18 uur gaat duren… Dus dan maar andere manieren van vermaak zoeken. Zo eten we wat, drinken en zingen we wat met een paar dronken Ierse vissers, worden we geld afhandig gemaakt door onze tourmanager tijdens een potje poker, hebben we een kleine yogasessie op het helikopterdek, bedenken we concrete plannen voor een comedyserie over de eigenaar van een veerboot en lopen we wat over het dek te slenteren. Gelukkig mogen we na 18 uur het schip af om onze weg te vervolgen naar Belfast, daar spelen we de eerste show in de Ulster Hall. Het is nog dik vier uur rijden en de boot had wat vertraging dus we moeten wel echt opschieten, willen we nog op tijd zijn. De Ierse douane denkt daar helaas iets anders over; zeven Nederlandse gasten in een busje die bij de vraag "what's the purpose of your visit?" antwoorden met: "we have to play three shows here, we are a band" zijn natuurlijk een makkelijk doelwit. We worden dan ook even ondervraagd en besnuffeld door drugshonden waarna de beste meneer een uur lang met een CSI-achtige camera elk hoekje en gaatje van de bus inspecteert. Nadat dat achter de rug is snel crossen naar de Ulster Hall.

Eenmaal aangekomen zijn we natuurlijk helemaal gaar en moe van de reis, maar dat alles verdwijnt als we met onze spullen de Ulster Hall inlopen... Wat een zaal! Maar er is geen tijd te verliezen want we lopen al erg achter op schema, dus snel opbouwen, heel even soundchecken en dan gaan de deuren open. We ontmoeten de crew van Imagine Dragons, super aardige gasten waarvan we sommige al in de Melkweg hebben gezien. We hebben nog een half uurtje om allemaal even snel te douchen en dan is het showtime. We lopen het podium op, de zaal staat helemaal vol en we worden met luid gejuich ontvangen. Het publiek gaat helemaal los. De mensen springen, klappen en dansen er op los. Dit voelt magisch, zo'n publiek in zo'n mooie zaal... damn! Hier speelde Led Zeppelin ‘Stairway to heaven’ voor het eerst live. De guys van Imagine Dragons staan ondertussen aan de zijkant mee te kijken en aan hun bewegingen te zien, vinden ze het wel vet.  Wat een eerste gig, dit overtreft al onze verwachtingen!

Lees morgen deel twee van het tourverslag!