3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: B Sharp wint Popprijs Westland / Bouw Zuiderstrandtheater van start / Bandleden Genesis en Yes op nieuw album Ayreon / Wot Nxt en QuiteQuiet starten samenwerking / Kelly Wants to Fly uit elkaar / Haagse muzikantenbeurs bij Sociëteit Engels

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

B Sharp wint Popprijs Westland

De Haagse band B Sharp heeft dit weekend de Popprijs Westland gewonnen. In de finale op zaterdag 16 november moest de band het opnemen tegen Tune, The Royal Spuds en Pangea. De finale vond plaats in Nederland Drie in Wateringen. B Sharp kreeg uit handen van wethouder Arne Weverling de hoofdprijs uitgereikt: twee dagen studiotijd bij Unicorn Studios. The Royal Spuds ging er vandoor met de extra prijs, een optreden op Dijkrock 2014. Bovendien zijn alle finalisten te zien en horen op het evenement ter ere van 10 jaar Westland in 2014. In totaal deden er zestien acts mee aan de Popprijs Westland, die dit jaar voor het eerst georganiseerd werd.
 

Bouw Zuiderstrandtheater van start

Woensdag is de bouw van het Zuiderstrandtheater, het tijdelijke onderkomen van het Residentieorkest, het Nederlands Dans Theater en de Stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag op het voormalige Norfolkterrein in de Scheveningse Haven, van start gegaan. De theaterzaal moet in september 2014 in bedrijf zijn en biedt plaats aan 1000 bezoekers. Het startsein voor het Zuiderstrandtheater is ook het begin van de bouw van het omstreden Spuiforum in de Haagse binnenstad, dat in 2018 klaar moet zijn.
 

Bandleden Genesis en Yes op nieuw album Ayreon

De Haagse muzikant Arjen Lucassen (Ayreon) werkte voor zijn nieuwe album samen met verschillende muzikanten uit de internationale progressieve rockscene. Zo zijn er onder andere gastbijdragen van Keith Emerson (Emerson, Lake and Palmer), Steve Hackett (Genesis) en Rick Wakeman (Yes). Ook de Haagse celliste Maaike Peterse van de groep Kingfisher Sky is op een van de nummers te horen. ‘The Theory of Everything’ is het achtste studioalbum van Ayreon. Lucassen werd in de jaren ’80 bekend met de band Vengeance. In 1995 verscheen zijn eerste soloalbum, ‘The Final Experiment’, onder de naam Ayreon. Lucassen is ook bekend van de bands Stream of Passion, Guilt Machine en Star One en onder het pseudoniemen Anthony.
 

Wot Nxt en QuiteQuiet starten samenwerking

De Leidse organisaties Wot Nxt en QuiteQuiet hebben de handen ineen geslagen om gezamenlijk concerten en muziekevenementen te organiseren. Marcel van Schooten van Wot Nxt en Hans van der Maas van QuiteQuiet programmeren en organiseren beiden singer-songwriterevenementen. Het eerste resultaat van deze samenwerking was het uitverkochte concert van de Noorse singer-songwriter Moddi. Ondanks de intentie om vaker samen concerten en muziekevenementen te organiseren, gaan zij ook door met afzonderlijke avonden. QuiteQuiet presenteert op woensdag 20 november in Scheltema een avond met Tim Akkerman en Jyoti Verhoeff en op vrijdag 24 januari 2014 staat Dotan namens Wot Nxt in Meet & Greet.
 

Kelly Wants to Fly uit elkaar

Na twee jaar van schrijven, spelen, studio’s en clipopnames heeft de Haagse band Kelly Wants to Fly besloten er een punt achter te zetten. “De laatste tijd ging het schrijfproces al een stuk moeizamer en was het plezier een beetje verdwenen. De motivatie zakte en op het moment dat het album eraan kwam werd het ons toch te veel. Half werk hebben we nooit gedaan, dus de keus was ofwel er volledig voor gaan of te stoppen. Helaas is dit het tweede geworden”, aldus de band. Het laatste optreden vond plaats op 1 november in de Boerderij als voorprogramma van Jo Harman.
 

Haagse muzikantenbeurs bij Sociëteit Engels

Op zondag 1 december wordt er in Sociëteit Engels (Koninging Emmakade 4-5b) voor het eerst een muzikantenbeurs georganiseerd. Het moet een terugkerend evenement worden. Naast een ruim aanbod aan gitaren, effectpedalen en gitaarversterkers zal er ook steeds een ander instrument centraal staan. Op deze eerste editie zal dit de bluesharp zijn. Het streven is om vooral de tweede hands- en vintagemarkt en daarnaast de zelfbouwers te belichten. Om het voor winkeliers/handelaren ook mogelijk te maken om deel te nemen aan de beurs, wordt de beurs op een zondag gehouden. De beurs gaat om 14.00 uur van start en de entree is 5 euro. Vanaf 18.30 uur is er ook het muzikantencafé met een live optreden.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag