3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Atlantic Attraction sluit boekingsdeal bij EEAM / Halve finalisten BeachBattle bekend / Gouden plaat voor DI-RECT / Documentaire Soul Sister Dance Revolution op TV West / Kelly Wants To Fly wint Rockin’ High

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Atlantic Attraction sluit boekingsdeal bij EEAM

De deels Haagse indierockband Atlantic Attraction heeft een boekingscontract getekend bij EEAM dat eerder Mark Lotterman, Wolf in Loveland, Trenchcoat, Joshua Woods, Fat Angel en Diona Fox & Her Ragdolls tekende. Dat de focus van EEAM niet alleen op Nederland ligt blijkt uit de reeks tours in de UK, Duitsland, België en Luxemburg. Ook waaieren de artiesten het aankomende jaar uit naar bijvoorbeeld Canada en Azië. Daarnaast brengt EEAM onder de naam Elevate Events ook eigen producties zoals Triplex Festival, Alternative Discotheque en MDF. Atlantic Attraction stond eerder in het voorprogramma van Young The Giant en Kensington. In april verschijnt er een nieuwe EP van de band, geproduceerd door Sander Rozeboom van Shamrock Studio’s. De opnames, die in februari van start gaan, zijn te volgen op 3voor12 Den Haag. De band zal verslag doen van alle opnameperikelen.
 

Halve finalisten BeachBattle bekend

De landelijke bandwedstrijd BeachBattle loopt alweer langzaam richting haar eind. In februari vinden namelijk de halve finales plaats. Op 9, 16 en 23 februari strijden in totaal negen acts om de drie finaleplaatsen. Op 9 februari zijn dat de bands Buxom Prima, Speakerpunch en Red Over Black. Op 16 februari staan de bands SuffiX, Fake Plastic Trees en Reflected Riddles op het podium en op 23 februari strijden The Legacy, Jua en No Reply om de laatste finaleplek. De halve finales vinden plaats in de Saturnus in Scheveningen. Vorig jaar werd de wedstrijd gewonnen door Divine Rebellion.
 

Gouden plaat voor DI-RECT

Het album ‘This Is Who We Are’ van de Haagse rockband DI-RECT heeft de gouden status bereikt. Het album werd in 2010 uitgebracht en was het eerste album van de band sinds de toevoeging van zanger Marcel en toetsenist Vince. De band kreeg de gouden plaat uitgereikt in Ahoy tijdens de Vrienden van Amstel LIVE. “Dit een kroon op het nieuwe werk van de afgelopen twee jaar”, aldus de band. Er werden vier singles uitgebracht van het album; ‘Times are changing’, ‘This is who we are’, ‘Hold on’ en ‘Natural high’.’Times are changing’ was daarvan de meest succesvolle en behaalde de elfde positie in de Top 40 en tweede positie in de Single Top 100. In 2011 verscheen opvolger ‘Time Will Heal Our Senses’ die in het voorjaar ook in Duitsland uitgebracht zal worden.
 

Documentaire Soul Sister Dance Revolution op TV West

Vanaf het moment dat single 'Hold the line' uit kwam heeft Soul Sister Dance Revolution een aantal mooie avonturen beleeft; de band werd verkozen tot Serious Talent door 3FM,  ging als supportact mee op tour met DI-RECT en het debuutalbum werd opgenomen. Tijdens al deze avonturen was Geert Albarda van de partij om alles te registreren, wat heeft geleid tot een mooie documentaire over de tour, muziek en vriendschap. De documentaire ‘Playground Kids’ zal in twee delen op TV West worden uitgezonden. Deel één is zondag 27 januari om 18.00 uur te zien op TV West en daarna online. Deel twee is te zien op zondag 31 maart in het programma West op Zondag.
 

Kelly Wants To Fly wint Rockin’ High

In het Paard van Troje vond woensdag 23 januari Rockin’ High plaats, de showcase avond van Hogeschool InHolland. Er stonden maar liefst tien bands op het programma, waarvan de eerst (J.A.R.E.D) op het laatste moment niet door ging. Juryleden Arie Spaans (Suburbs, Naked) , Justin Verkijk (Den Haag FM) en Ruud Peeters (AT Productions) verkozen uiteindelijk poprockformatie Kelly Wants To Fly als winnaar. De band wint een eigen avond in het Paardcafé, een optreden in het programma van Justin Verkijk op Den Haag FM en een door AT Productions georganiseerde showcase. De tweede plek ging naar NeNe. De band wint hiermee ook een eigen avond in het Paardcafé. De publieksprijs ging tot slot naar UnseeN PerceptioN. Marlon Pichel, HOOKED, The Legacy, Friends Of The Family, Groove Garden en DivaDown vielen buiten de prijzen. Kelly Wants To Fly is op vrijdag 1 februari te zien in het Paardcafé tijdens Club 3voor12 Den Haag #29.