Inschrijving Peter Tetteroo Bokaal 2013 geopend

Zestiende editie op vrijdag 30 augustus

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Westerpop vindt op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus voor de 24e keer plaats met op vrijdagavond alweer de zestiende editie van de Peter Tetteroo Bokaal, de stimuleringsprijs voor Delfts en regionaal poptalent. Net als vorig jaar worden er weer voorrondes georganiseerd, dit jaar in Theater de Veste te Delft. De inschrijving is vanaf nu geopend.

De uiteindelijke winnaar krijgt niet alleen de bokaal, maar zal samen met de organisatie van Westerpop een traject uitzetten waarbij naamsbekendheid, en carrièreplanning het doel zijn. Ook wordt waar nodig professionele begeleiding ingehuurd. De winnaar zal hierin financieel ondersteunt worden. Bovendien zal de winnaar in 2014 de ‘extra feestelijke’ 25e editie van Westerpop openen. De Peter Tetteroo Bokaal werd eerder gewonnen door Toyz, Horse, Incense, Meringue, New Breed, Geminia, Artefact, Roadkill, Vegas For Millions, F, The Flying Tygers, Hido, Kings Crossing, Sir James en Playyard.
 
Inschrijven
Bands, dj’s en singer-songwriters in alle populaire muziekstijlen uit Delft en omstreken (Westland-Maassluis, Nootdorp, Pijnacker en Berkel & Rodenrijs) kunnen zich vanaf nu via de website van Westerpop inschrijven. Minimaal één bandlid moet aantoonbaar woonachtig zijn in dit gebied. Bovendien moet het grootste gedeelte van het repertoire eigen werk zijn. Bands of muzikanten die al eerder hebben meegedaan, kunnen wederom inschrijven. De inschrijving loopt tot 1 mei 2013. Na inschrijving worden er negen acts geselecteerd om tijdens een van de voorrondes (op woensdag 29 mei en 5 en 12 juni) een optreden te verzorgen in Theater de Veste. Na de voorrondes worden er drie acts geselecteerd voor de finale op vrijdag 30 augustus.