Haagse muzikanten in nieuw BNN-programma Golden Oldies

Vanaf 9 maart op Nederland 1

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In maart gaat een nieuw BNN-programma in première; Golden Oldies. In dit programma stelt presentator Ruben Nicolai een koor van dertig bejaarde Hagenezen samen waarmee wordt toegewerkt naar een concert in Carré in Amsterdam. En verwacht daarbij geen stoffig materiaal maar nummers van Guns N’ Roses, Queen, Black Eyed Peas en Handsome Poets. Het koor wordt begeleid door een band met verschillende Haagse muzikanten.

Het programma is afgeleid van de Amerikaanse documentaire Young@Heart. Ruben Nicolai zag de documentaire en vond dat dit ook in Nederland gedaan moest worden. “Het koor legt ziel en zaligheid in de rocksongs. Dat is echt fantastisch om mee te maken. Het is een gigantische klus, maar we doen er alles aan om een waanzinnig slotconcert in Koninklijk Theater Carré voor elkaar te krijgen”, aldus Nicolai. Dirigent van het koor is de Haagse zanger Robin Brock. De begeleidende band bestaat verder uit gitarist Remco Visker, toetsenist Huub van Loon, bassiste Josine Splinter en drummer William van Rutte.
 
Golden Oldies is een 8-delige tv-serie die vanaf 9 maart elke zaterdagavond om 21.45 uur bij BNN op Nederland 1 wordt uitgezonden. Hierbij wordt het koor gevolgd tijdens de repetities in het Haags Pop Centrum met alles wat daarbij komt kijken tot aan het slotconcert in Carré.