Bombay Show Pig tekent deals in Duitsland en Frankrijk

Haags-Amsterdams duo in maart naar SXSW

Remco van der Ham ,

Afgelopen weekend schitterde het Haags-Amsterdamse duo Bombay Show Pig nog op Eurosonic in Groningen, maar dat is niet de enige ontwikkeling rondom de band. Bombay Show Pig tekende namelijk een platendeal in Duitsland en boekingsdeals in Duitsland en Frankrijk. De komende tijd staan er optredens in België en Frankrijk gepland. In maart staat bovendien het Amerikaandse showcase festival SXSW in Austin (Texas) op de agenda.

Linda van Leeuwen (drums/zang) kijkt tevreden terug op afgelopen weekend. “Het was een flink contrast met vorig jaar, toen we op Noorderslag stonden. Toen hadden we maar drie of vier dingen op de agenda staan qua optredens en promo, maar dat voelde heel hectisch en stressvol. Het was ook nog eens het eerste optreden als duo. Dit jaar hadden we veel meer promo, extra sessies en nog een optreden bij Plato. Toch voelde alles heel kalm en relaxed. Dat bewijst maar weer hoe we gegroeid zijn het afgelopen jaar. Fysiek zijn we helemaal kapot, maar mentaal echt volledig opgeladen.”

In de recensie over het optreden op Eurosonic wordt gesproken over technische problemen, maar die vielen volgens Van Leeuwen wel mee. “Het lag sowieso niet aan ons. Wij stonden helemaal klaar om te gaan, maar je bent ook afhankelijk van de situatie ter plekke. Niet dat ik nu iemand de schuld wil geven, maar soms duurt een change-over gewoon wat langer. Er wordt dan al snel aangenomen dat het dan aan de band ligt en we hadden er ook wel een opmerking over verwacht in de recensie. De show werd gelukkig zowel door ons als de recensent wel als heel positief ervaren.”
 
Bombay Show Pig tekende onlangs een deal in Duitsland met boekingskantoor/platenlabel Pop-Up Records, die dit weekend ook in Groningen waren. “Het was de eerste ontmoeting met elkaar. Ze sliepen ook bij ons op de boot. We hebben vooral veel lol met elkaar gemaakt en gezorgd voor een goede vibe.” Pup-Up Records (Allah Las, Ane Brun) tekende Bombay Show Pig naar aanleiding van het optreden op het Reeperbahn festival, waar ook DI-RECT een Duitse platendeal aan overhield. De planning is dat het album daar in het voorjaar uit gaat komen.
 
Ook Frankrijk zal kennismaken met de band. Daar tekende Bombay Show Pig bij boekingskantoor Koliapov Productions uit Parijs. Eind februari staan er al twee optredens in Frankrijk op het programma, in Lille en Parijs. “Dat wordt de eerste kennismaking met het Franse publiek. We stonden wel al eerder op het MaMa festival, maar dan speel je toch vooral voor mensen uit de business. De twee optredens die we eind februari gaan doen zijn in twee wat kleinere kunstgerichte venues, een beetje vergelijkbaar met het Paardcafé.” Daarnaast is het ook de bedoeling het album uit te brengen in Frankrijk. “Daar zijn we wel druk mee bezig, maar dat zal zeker niet al rond zijn als we daar in februari gaan spelen.” Tot slot staat ook SXSW (South By Southwest) op de agenda. “Dat is het eerste festival waar we gaan spelen waar ik wel en Mathias (Janmaat, red.) nog niet heeft gespeeld. We zijn druk bezig om er ook nog wat optredens omheen te regelen, maar daar kan ik nog niets over kwijt. De lijntjes zijn in ieder geval gelegd.”