3voor12 Den Haag Selecteert: Anthony Burford

De selectie van januari 2013

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert heeft vanaf januari een iets andere invulling. Voortaan kiest de redactie van de Haagse afdeling van VPRO’s 3voor12 elke maand niet twee maar één act uit de Haagse regio die een maand lang in de spotlight wordt gezet. Daarbij wordt onder andere samengewerkt met de SuperMarkt en Den Haag FM. Voor de dertiende ronde van 3voor12 Den Haag Selecteert is de keuze gevallen op singer-songwriter Anthony Burford.

Eind 2011 werd begonnen met 3voor12 Den Haag Selecteert en in het eerste seizoen werden Atlantic Attraction, Tech Chic Design, ZiRe, Balcony, Jana, Topless, GardenFest, Johnny’s Landing, Brickstarr & Jerh, B Sharp, Groove Embassy, NiCad, Noblesse en Teddy Lewis uitgelicht. In het tweede seizoen kwamen tot nu toe Passages, I’m not mukowski, Dominatör, VolleToeren, LoYu, Cult of the Secret Samurai, Alexander McKenzie & The Underpaid en Villeneuf voorbij. Dit seizoen is het concept iets uitgebreid. De geselecteerde act wordt geïnterviewd voor de website van 3voor12 Den Haag, is te gast in het programma Stork On Air (Den Haag FM) en wordt er bovendien een videoreportage gemaakt die wordt uitgezonden op Den Haag TV. Daarnaast treedt de geselecteerde act op tijdens De Versafdeling, de avond in poppodium de SuperMarkt die elke tweede en vierde woensdagavond van de maand plaatsvindt.
 
De in Den Haag woonachtige Anthony Burford is geboren in Birmingham, Engeland. Op vijfjarige leeftijd begint het met het bespelen van trompet en piano. Burford gaat een paar maanden werken aan een internationale school in Den Haag maar besluit uiteindelijk te blijven. Hij koopt hier een piano en begint muziek te schrijven. Hij leert een aantal studenten kennen van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag die ook de liefde voor muziek hebben waarmee hij een band vormt. Op dit moment werkt Anthony hard aan zijn debuutalbum, ‘Notes Across The Table’. “Het wordt een heel persoonlijk album, waarmee ik mezelf open stel naar de wereld. Zowel als artiest als individu”, aldus Burford.
 
De data
Vr 11 januari: Anthony Burford bij Stork On Air
Wo 23 januari: Anthony Burford live in de SuperMarkt
 
Opgeven voor 3voor12 Den Haag Selecteert
Acts uit de regio Haaglanden (inclusief onder andere Delft, Leiden, Westland) kunnen zich opgeven voor de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert. Stuur dan een e-mail naar redactie@3voor12denhaag.nl onder vermelding van ‘3voor12 Den Haag Selecteert’ met biografie, persfoto, weblinks en contactinformatie.