Haagse YouBox Top 5 (week 6)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Trenchcoat - 'Balloons At Your Funeral'
Wekenlangs stond Jana op nummer 1, maar nu is het dan toch echt een andere act gelukt om haar van de koppositie te verstoten. Trenchcoat sloot vorige week Club 3voor12 Den Haag af en zorgde voor een feestje. De band bracht eind 2012 het tweede album 'Balloons At Your Funeral' uit, lees hier ook de recensie en hier het verslag van de cd-presentatie.

2. 27 Ways To Win - 'What Else To Think'
De Haagse popmetalband 27 Ways To Win komt deze week binnen op nummer 2 in de Haagse YouBox Top 5 met het album 'What Else To Think'. Daarmee is het de hoogste nieuwe binnenkomer. Morgen, zaterdag 9 februari, is de band te zien tijdens het HPC Winterfest. Lees hier ook de recensie van het album.

3. Jana - 'To All'
De jonge singer-songwriter Jana uit Delft presenteerde eind vorig jaar haar eerste EP 'To All' in het inmiddels gesloten Speakers. Na de zeer lovende recensie kwam de EP meteen binnen op nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5 waar het maar liefst zes weken bleef staan. Deze week zakt het album dan toch echt twee plaatsen naar nummer 3.

4. Soul Sister Dance Revolution - 'Hearts'
De andere nieuwe binnenkomer deze week is het nummer 'Hearts', de nieuwe single van Soul Sister Dance Revolution. Het gaat momenteel hard met de 3FM Serious Talent act. Begin dit jaar was het vijftal nog te zien op Noorderslag en binnenkort verschijnt het debuutalbum.

5. Handsome Poets - 'Sky on fire'
De band Handsome Poets scoorde met 'Sky on fire' van het gelijknamige album een kneiter van een hit in de zomer van 2012. Inmiddels is alweer de derde single van het twee album uitgebracht (lees hier de recensie), maar deze scoort ook gewoon nog steeds. Deze week op nummer 5.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- 27 Ways To Win - 'What Else To Think'
- Coral Springs - 'Greetings From Coral Springs'
- Villeneuf - 'Great Waste Of Time'

En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- Handsome Poets - 'More heart'
- Soul Sister Dance Revolution - 'Hearts'
- F - 'Future plans'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Riviervismarkt 5
2513 AM Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.

Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.