Haagse YouBox Top 5 (week 52)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Magnavox Radio - 'Made To Fly'
Na een korte afwezigheid kwam Magnavox Radio onlangs weer terug in de Haagse YouBox Top 5. En niet op een bescheiden manier, nee gewoon direct op de nummer 1 positie. Na een korte afwezigheid aan de top staat 'Made To Fly' alweer een paar weken lang terug bovenaan de lijst, waar het ook deze week gewoon blijft staan. Lees hier ook de EP-recensie.

2. The Hague Idiots - 'Christmastime on Mars'
De jonge Haagse punkrockband The Hague Idiots heeft een nieuwe videoclip uitgebracht, 'Christmastime on Mars'. Een heuse Kerstsingle dus. De band won onlangs ook de Unicef Talentbattle in Bitterzoet (Amsterdam) en stond in de voorrondes van Talent Event. De videoclip kwam onlangs nieuw binnen op nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5, en heeft na een korte tijd neerwaarts de weg weer naar boven gevonden. Deze week stijgt de clip naar de tweede positie.

3. Ravage! Ravage! - 'Eat your melancholy'
Vorige nog gezakt naar de vijfde plek stijgt de nieuwe videoclip van de deels Haagse electropopband Ravage! Ravage! deze week naar de derde plaats. Het nummer is de titeltrack van de nieuwe EP, na ‘Blisters’ (2011) en ‘Trick Mirror’ (2012) de derde van de formatie. De EP met vier nieuwe nummers en een flink aantal remixes is tijdelijk gratis te downloaden via Soundcloud.

4. Blood, Sweat & Kiers - 'High ballin' daddy'

Het kwartet Blood, Sweat & Kiers, draaiend om saxofonist Wouter Kiers, komt deze week nieuw binnen op de vierde plek in de Haagse YouBox Top 5 met het nummer 'High ballin' daddy' afkomstig van 'Sax, Jump And Rock & Roll' uit 2005. Er is verder vrij weinig te melden over de heren, behalve dat ze een aantal optredens gepland hebben staan in de regio. 

5. Jebroer - 'Brommer'
Onlangs bracht de Leidse rapper Jebroer zijn nieuwe videoclip 'Een mens' uit. Nieuw binnen in de Haagse YouBox Yop 5 is echter zijn oudere video 'Brommer'. Ook Jebroer hebben we onderworpen aan een diepte interview voor de eindejaarssessie. Deze komt binnenkort online op de site!

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.