Haagse YouBox Top 5 (week 40)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Magnavox Radio - 'Made To Fly'
Onlangs kwamen de heren van Magnavox Radio met hun eerste EP 'Made To Fly'. Afgelopen week speelden zij tevens in de SuperMarkt tijdens de Versafdeling. Vorige week kwam de band vanuit het niets binnen op nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5. Deze week blijft de EP stevig staan op deze positie.

2. Taymir - 'Aaaaah'
De eerste single van het debuutalbum 'Phosphene' van Taymir kwam vorige week uit en werd deze week al gedraaid op 3FM en De Wereld Draait Door. Het album wordt op vrijdag 25 oktober gepresenteerd in de SuperMarkt tijdens de Haagse Pop Week. Taymir is bovendien genomineerd voor de Haagse Pop Prijs in de categorie Aanstormend Talent. In de Haagse YouBox Top 5 komt 'Aaaaah' deze week nieuw binnen op nummer 2.

3. Vince Irie (Offshore) - 'Ik wil jou'
De nieuwe single van Offshore, 'Ik wil jou', werd recentelijk uitgebracht, onder de naam van zanger Vince Irie. De Haagse zanger was toen ook te zien tijdens The Blind Auditions van The Voice of Holland, waarbij hij door ging naar het team van Ali B. Drie weken geleden was Offshore nog te zien op Club 3voor12 Den Haag in het Paardcafé af. 'Ik wil jou' zakt deze week een plekje naar nummer 3.

4. Anouk - 'Wigger'
Ineens was daar de nieuwe single van Anouk. 'Wigger' werd meteen gebombardeerd tot 3FM Megahit. De single kwam binnen op nummer 16 in de Single Top 100 maar is in de tweede week alweer gezakt naar plek 32. In de Haagse YouBox Top 5 zakt de Haagse zangeres ook, van nummer 3 naar nummer 4.

De Haagse hiphopformatie Kern Koppen presenteerde onlangs de tweede single en bijbehorende videoclip van 'De Vier Seizoenen van Kern Koppen'. 'Vliegen zonder vleugels' is afkomstig van de EP 'Zomer Fruit' die vrijdag 30 augustus werd gepresenteerd in Paard van Troje. De videoclip zakt deze week naar de 5e plaats.
 
Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.