Haagse YouBox Top 5 (week 1)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Jana - 'To All'
De jonge singer-songwriter Jana uit Delft presenteerde eind vorig jaar haar eerste EP 'To All' in het inmiddels gesloten Speakers. Het is het meest recente album in de Haagse YouBox Top 5, maar de zeer lovende recensie van vandaag zorgde voor een flinke stijging van de luistercijfers waardoor de EP deze week gewoon binnen komt op nummer 1.

2. Soul Sister Dance Revolution - 'Hold the line'
Nog iets meer dan een week te gaan, en dan staat de Haagse band Soul Sister Dance Revolution op Noorderslag in Groningen. Ook het debuutalbum komt er binnenkort aan en de eerste single 'Hold the line' scoort nog steeds goed. Deze week staat de videoclip op nummer 2 in de Haagse YouBox Top 5.

3. Woot - 'Son Of A'
Vorige week was de EP 'Son Of A' van Woot nog veruit het populairste album in de Haagse YouBox, maar deze week zakt de band weer een paar plekjes naar nummer 3. Lees hier ook de Eindejaarssessie die we met de bandhebben gehouden.

4. De Kraaien - 'USBekistan'
Met het uitbrengen van de videoclip en single 'Ik vind je lekker' is de formatie act niet van de radio af te slaan en inmiddels is het nummer flink aan het stijgen in de charts. In de Haagse YouBox Top 5 is echter niet 'Ik vind je lekker' te vinden, maar 'USBekistan', de EP uit 2011. En die is ook lekker.

5. F - 'Future plans'
De Haagse band F bracht onlangs alweer de zeventiende videoclip van het Continu Release Concept uit, 'Future plans'. De videoclip komt deze week binnen op nummer 5 in de Haagse YouBox Top 5. Inmiddels staat er weer een album in de planning. Lees volgende week ook het interview met frontman Nik van den Berg op 3voor12 Den Haag!

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Jana - 'To All'
- The Levi's - 'Changing Tires'
- Woot - 'Son Of A'

En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- F - 'Future plans'
- RIVE - 'Hip hop junkies'
- Weissmuller - 'Endlessly fall'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Riviervismarkt 5
2513 AM Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.

Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.