Atlantic Attraction kan doelen alweer bijstellen

EP release in een uitverkochte Qbus

Thijs de Kreij | Foto's: Jasper Plukhooij ,

Tegen het einde van de avond is er ruimte voor nog één mededeling. “Kom ons zien op Werfpop!” Atlantic Attraction heeft zojuist te horen gekregen dat zij mogen spelen op het Leidse festival. Dubbel feest dus voor de band, op de avond van hun EP release in een uitverkochte Qbus.

Het eerste halfuur wordt muzikaal verzorgd door Villeneuf. De indiepop is een lekkere opwarmer voor de toehoorders. Echter zijn de mensen hier voor Atlantic Attraction gekomen, en dat is te zien. Villeneuf slaagt er dan wel in het publiek bescheiden de voeten te laten bewegen, maar verder naar voren komen de mensen niet. Ondanks dat de band prima muziek speelt, oogt ze niet als een groep die klaar staat om een toffe show neer te zetten. Het beweegt niet en het swingt niet, ze produceren enkel muziek.

Hoewel in een studioverslag van Atlantic Attraction te lezen is dat leadgitarist Arend alle voorbereidingen maar niks vond, is het eerste doel van 2013 dus al wel behaald voor de indierockers. Atlantic Attraction heeft zijn nieuwe EP ‘Home’ uitgebracht. De vier nieuwe nummers van de cd zijn natuurlijk te horen tijdens de presentatie. Waar Arend pessimistisch schrijft over het opnemen van de cd, is er tijdens het optreden niks van die sombere instelling terug te vinden. Mede dankzij een goede lichtshow ziet het optreden er goed verzorgd uit. De mannen geven alles en brengen een waar rockconcert voort.
 
Atlantic Attraction creëert bij zijn opkomst meteen keiharde rock; het vormt een vloedgolf van geluid. De gitaren verzorgen samen met de drums een beat die blijft doorgalmen. Het publiek voelt de energie en durft rustig naar voren te schuiven. Waar voorheen de voeten nog wat langzaam bewogen, staan de mensen nu te dansen. De band doet alles om van de EP release een spetterende show te maken. Wellicht zijn de jongens iets te enthousiast. Hoewel ze prima muziek maken, klinkt het als geheel niet bevredigend. Zanger Kevin de Haas komt met zijn stem niet boven de muziek uit, wat stoort. Zelfs met gespitste oren wordt het niet duidelijk wat Kevin allemaal aan het zingen is. Pas bij een rustig nummer heeft zijn stemgeluid de gelegenheid op de voorgrond te treden.
 

Het derde nummer dat de heren spelen is er een van de EP. ‘Crayons’ lijkt goed te worden ontvangen door het publiek, de mensen luisteren aandachtig. Ook de nummers ‘Home’ en ‘Pigs might fly’ worden aan de toeschouwers geïntroduceerd. De nieuwe energie in de nummers betaalt zich dan ook af, het is stampvol in Qbus te Leiden. De mensen hebben hier kunnen genieten van het nieuwe behaalde doel van Atlantic Attraction. Nu is het afwachten wat de volgende ambities zijn van de band, want ‘we stellen altijd nieuwe doelen’ beweren de mannen.