Vanavond de Versafdeling met Valerie Branoux

Met ook Spinning Circles, Eager, The Afterveins en Bunch of Bastards in de SuperMarkt

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het derde seizoen van 3voor12 Den Haag Selecteert is van start en vanavond, woensdag 23 oktober, is er weer een nieuwe editie van de Versafdeling met de 3voor12 Den Haag Selecteert act van deze maand; Valerie Branoux. Tijdens deze twee keer per maand georganiseerde avond presenteren de SuperMarkt en 3voor12 Den Haag gezamenlijk nieuw en minder nieuw talent uit de regio. Tijdens deze speciaal voor de Haagse Pop Week extra grote editie staan behalve Valerie Branoux ook Spinning Circles, Eager, The Afterveins en Bunch of Bastards op het programma.

20.30-21.00 uur Spinning Circles 
Spinning Circles bestaat uit vier jonge gasten uit het Westland: Carlo van den Burg (zang), Casper Draak (gitaar), Maarten van Helden (bas) en Vincent Groen (drums). De muziek is een frisse mix van pop, funk, rock en blues met een bite.
 
21.20-21.50 uur Eager
Eager: een viermansformatie (of powertrio-plus als je dat wilt) met niets anders voor ogen dan het geluid dat ze voort brengen. Noem het pretentieloos, noem het ongenuanceerd, plak er eventueel een zelfverzonnen etiket op als je daar gelukkig van wordt; de band is onderweg en dat is alles wat telt. Of dat iets wezenlijks, vernieuwends of constructiefs oplevert, interesseert deze heren werkelijk geen reet, zolang Marcel (getrommel), Mark (gegier), Tim (gebrom) en Patrick (gestemband) zich er lekker bij voelen.
 
22.10-22.40 uur The Afterveins
Rotterdam was jarenlang de bakermat van de Nederlandse new wave. Dan is het logisch dat er een nieuwe lichting wave bands het maaswater van burgemeester Aboutaleb ontstijgt. Bij The Afterveins is het net als met de Rotterdamse voetballers ‘Geen woorden maar daden’ dus zijn onze Haagse kriebels extra strak gespannen. Om er nog even een one-liner tegen aan te gooien ‘The Afterveins are a platform for multiple artforms’.
 
23.00-23.30 uur Valerie Branoux
De Haagse singer-songwriter Valerie Branoux, onlangs afgestudeerd aan de Herman Brood Academie, maakt melancholische popliedjes geïnspireerd door artiesten als Jeff Buckley, Feist, Fleetwood Mac, Agnes Obel en Joan as Police Woman. Valerie verzorgde eerder al meerdere keren het voorprogramma voor Mister and Mississippi en stond eerder dit jaar nog op Club 3voor12 Den Haag. Live wordt zij bijgestaan door haar driekoppige band.
 
23.50-00.20 uur Bunch of Bastards
De dame en heren van Bunch of Bastards vermengen in hun 'full force folk' de energie uit de punk met de melodie uit de folk. Zoals bijvoorbeeld ook Flogging Molly dat doet. Een 'drunken lullaby' zal dan ook zeker niet ontbreken. Pittige partijtjes gitaar, bas, drum en zang, met een toefje accordeon. Fris uit de startblokken speelt Bunch of Bastards een energieke set met 50/50 eigen nummers en covers, of wat daar nog van over is, onder het motto: 'There is many a good reason, to drink many a good pint'.
 
De Versafdeling
Met Valerie Branoux, Spinning Circles, Eager, The Afterveins en Bunch of Bastards
Woensdag 23 oktober @ SuperMarkt
Aanvang: 20.30  uur / gratis entree