3voor12 Den Haag Selecteert: DropmiX 3voor12 Den Haag Selecteert: DropmiX

De selectie van november 2013

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag Selecteert: DropmiX

De selectie van november 2013

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert kiest de redactie van de Haagse afdeling van VPRO’s 3voor12 elke maand één act uit de Haagse regio waar het volste vertrouwen in is. Deze act een maand lang in de spotlight gezet. Daarbij wordt onder andere samengewerkt met de SuperMarkt en Den Haag FM. Voor de twintigste ronde van 3voor12 Den Haag Selecteert, de tweede van het nieuwe seizoen, is de keuze gevallen op de drum ’n bass/dubstepband DropmiX.

Eind 2011 werd begonnen met 3voor12 Den Haag Selecteert en in het eerste seizoen werden Atlantic Attraction, Tech Chic Design, ZiRe, Balcony, Jana, Topless, GardenFest, Johnny’s Landing, Brickstarr & Jerh, B Sharp, Groove Embassy, NiCad, Noblesse en Teddy Lewis uitgelicht. In het tweede seizoen kwamen Passages, I’m not mukowski, Dominatör, VolleToeren, Loyu, Cult of the Secret Samurai, Alexander McKenzie & The Underpaid, Villeneuf, Anthony Burford, The Light Parade, Bombilate, Neighbour Neighbour en Mama Franko voorbij. Het derde seizoen ging van start met Project Bongo en Valerie Branoux. De geselecteerde act wordt geïnterviewd voor de website van 3voor12 Den Haag, is te gast in het programma Stork On Air (Den Haag FM) en wordt er bovendien een videoreportage gemaakt die wordt uitgezonden op Den Haag TV. Daarnaast treedt de geselecteerde act op tijdens De Versafdeling, de avond in poppodium de SuperMarkt die elke tweede en vierde woensdagavond van de maand plaatsvindt.
 
De Haagse live drum’n bass/dubstepband DropmiX ontstaat in 2011 met producersduo David Uijterlinde (Starcatcher) en Julius Nieuwenhuizen Segaar. Inmiddels is de formatie uitgebreid met een handvol muzikanten en vocalisten. Slopende bassen, beukende beats en een energieke live-performance zijn hierbij de ingrediënten. De band behaalde de finale van de voorrondes voor Parkpop, stond op Club 3voor12 Den Haag en tourt momenteel door Nederland met de Popronde. Eerder dit jaar werd ook de eerste EP ‘First Bass’ uitgebracht.
 
De data
Vr 22 november: DropmiX bij Stork On Air op Den Haag FM
Wo 27 november:  DropmiX live in de SuperMarkt tijdens De Versafdeling
Za 30 november: DropmiX op Den Haag TV
 
Opgeven voor 3voor12 Den Haag Selecteert
Acts uit de regio Haaglanden (inclusief onder andere Delft, Leiden, Westland) kunnen zich opgeven voor de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert. Stuur dan een e-mail naar redactie@3voor12denhaag.nl onder vermelding van ‘3voor12 Den Haag Selecteert’ met biografie, persfoto, weblinks en contactinformatie.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag