Eerste feest van 'From The Gutter To The Glory' groot succes

Met Mutt Dog County, The Red Light Babies en The Muff

Lotte twilt | Foto's: Georgi Tsobekhia ,

Zaterdag 22 december vond het eerste feest plaats van From the Gutter To The Glory in The Rootz. De feesten, waarvan er in totaal vier zullen plaatsvinden, staan in het teken van het maken van een documentaire over rockstad Den Haag en de twee Haagse bands Mutt Dog County en The Red Light Babies en de Amsterdamse band The Muff. Het centrale thema van de documentaire is hoe zij het muzikaal gaan maken in Den Haag.

Meteen aan het begin van de avond is duidelijk dat het maken van de documentaire ook tijdens het eerste feest van groot belang is. Verschillende jongens staan vooraan met filmcamera's en fotocamera's. De eerste band, Mutt Dog County, krijgt bij het eerste nummer meteen het publiek mee. De zaal staat goed vol en danst gelijk mee. Mutt Dog County is vooral sterk in de bluesachtige nummers. Het geluid in Rootz is niet helemaal optimaal en vooral de hoge tonen worden erg naar voren gehaald, waardoor vooraan staan niet altijd even prettig is. Het lijkt alsof de jonge zanger Steve Blaine  daar ook last van heeft. Hij lijkt zichzelf niet altijd te kunnen horen, het publiek kan zijn teksten ook meestal niet verstaan.
 

The Red Light Babies, gekleed in hun typerende rood met zwarte outfits, maken direct een professionele indruk. De gitaarsolo van Frank Leenen is ook zeer indrukwekkend, zonder gêne stapt hij van het podium af en loopt door de zaal heen. Hij ligt op de grond en maakt er waar spektakel van. Heerlijk om naar te kijken. Aan het einde van de set wordt er gevraagd om mee te zingen en dat doen men dan ook vol overtuiging. The Red Light Babies zijn een strakke band met Frank Leenen als een perfecte frontman.

The Muff is de afsluitende band, de avond heeft een mooie opbouw in kwaliteit. Elke opvolgende band lijkt een stukje georganiseerder, strakker en verstaanbaarder. De van oorsprong Amsterdamse band begint met een nummer wat een klein beetje aanvoelt als de Beastie Boys. Lekker opzwepend en swingend. Meteen weten ze iedereen mee krijgen. Helaas is de zaal op dat moment al iets leeg gelopen, niemand heeft gezegd dat het makkelijk is om het te maken in Den Haag als Amsterdamse band. De mannen laten zich niet van de wijs brengen en geven het publiek een afwisselende set van zang, rap en heerlijke punk-rock.

De avond wordt afgesloten met een aantal dj's en wordt rond 4:00 uur abrupt afgebroken. De zaal zit niet meer zo veel en helaas kan er daardoor niet tot 8:00 uur 's ochtends doorgedraaid worden. Al met al is het een zeer geslaagd feest met goede live muziek en afwisselende dj's. Het volgende feest van 'From The Gutter To Glory' vindt plaats op 1 februari 2013 in de kleine zaal van het Paard. De drie bands zullen dan weer spelen, maar er draaien andere dj's. Hierna volgen nog twee feesten in hetzelfde format.