Morgenavond: de Versafdeling met Villeneuf

En ook The Mrs. en Duncan Idaho

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het tweede seizoen van de Versafdeling is in volle gang en ook morgenavond, woensdag 19 december, is er weer een nieuwe editie. Tijdens deze twee keer per maand georganiseerde avond presenteren de SuperMarkt en 3voor12 Den Haag gezamenlijk nieuw en minder nieuw talent uit de regio. De SuperMarkt programmeert hierbij steeds twee acts, de derde is een van de 3voor12 Den Haag Selecteert acts van die maand. Tijdens deze editie staan Villeneuf, The Mrs. en Duncan Idaho op het programma.

21.15-21.45 uur The Mrs.
The Mrs. is onvervalste groove rock afkomstig uit Utrecht en Den Haag. Verwacht bij deze dames (en heer) geen slappe hap, maar een stevige cocktail van Triggerfinger, Skunk Anansie en Living Colour. De groep speelde zich eerder in al in de kijker op een aantal festivals zoals het Friends & Bandsfestival in Enschede, de Haagse Pop Week, IJsselpop en het meer dan 20.000 bezoekers tellende Solar Weekend Festival in Roermond. Verwacht groovende gitaarriffs, een denderende ritmesectie en een flinke scheut catchy zang.
 
22.00-22.30 uur Duncan Idaho
Intens, dynamisch, gelaagd en; wie is dat meisje? zijn de eerste reacties van het Nederlandse publiek. Sinds het eerste album ‘Echolocation’ is de band bezig met een solide opmars. Dit bleef niet onopgemerkt en de band tekende een deal met Moon Records. Met een teen in het verleden en het hoofd in de toekomst is er samen met producer Wouter Budé (o.a. Hunting The Robot, Major Tom) vijf maanden gewerkt aan het tweede album: ‘The Event Horizon.’ De muziek in de studio uitbouwend naar een vintage en tegelijkertijd tijdloze sound. Ondersteund door catchy hooks, strakke ritmes, subtiele elektronica en in elkaar verweven gitaarlijnen. Overkoepeld door aangrijpende samenzang van man en vrouw. De roots liggen in de punkrock maar er werd vooral geluisterd naar de meesters van de sixties en seventies.
 
22.45-23.15 uur Villeneuf
Villeneuf bracht dit jaar zijn tweede album uit, ‘Great Waste Of Time’. De presentatie vond plaats in Paradiso. De band rond singer-songwriter Michiel van Poelgeest bestaat verder uit Bas Ernst, Ronnie Verton, Lucas Meijers en Rutger Brouwer. De indiepopband werd opgericht in 2010 door Van Poelgeest, maar het debuutalbum dateert nog van daarvoor. Het eerste album (‘Villeneuf’) uit 2009 werd met een laptop op een zolderkamer, gevuld met potten, pannen en een tamboerijn, opgenomen. Uiteindelijk was het drummer Bas Ernst die Michiel aanspoorde zijn liedjes ook op het podium te gaan vertolken. En dat is maar goed ook, want op 8 december staat de band in de finale van de Grote Prijs van Nederland.
 
De Versafdeling
Woensdag 19 december
SuperMarkt (Grote Markt, Den Haag)
Aanvang: 21.00 uur / gratis entree