DI-RECT tekent platendeal in Duitsland

Haagse initiatieven The Hague Music Export en The Hague Music City werpen vruchten af.

Leonie Hazelhorst | Foto's: Eefje Lammers ,

Onlangs kwam DI-RECT samen met gemeente Den Haag met een persbericht waarin staat vermeld dat er groot nieuws is over nieuwe ontwikkelingen rond de Haagse band! Wij zijn natuurlijk benieuwd en verzamelen ons met een klein groepje pers in het atrium van het Haagse stadhuis voor de persconferentie. Iedereen tast nog in het duister waar het over gaat maar gelukkig blijken we niet voor niets te zijn gekomen: Haagse trots DI-RECT heeft een platendeal binnengesleept in Duitsland!

Na een eervolle vermelding voor Den Haag als muziekstad, brengt Marjolein de Jong, wethouder van cultuur, vol trots het nieuws naar buiten dat naar aanleiding van het optreden tijdens het Duitse showcase festival Reeperbahn in Hamburg afgelopen september, DI-RECT een platendeal heeft getekend bij de Duitse maatschappij Robot Robot Records. Managing director van de maatschappij is Henk Hakker, bekend van eerdere successen met Nickelback, Slipknot en Lenny Kravitz. Begin 2013 komt de eerste single uit, gevolgd door een album in het voorjaar.

Manager Edwin Jansen legt uit dat dit mede dankzij de initiatieven van stad Den Haag gerealiseerd is. The Hague Music Export is een initiatief wat sinds 2008 bezig is Haagse bands in het buitenland op de kaart te zetten. Met nog extra financiële steun van Citymarketing Den Haag kunnen eerder dit jaar vier bands naar het Reeperbahn festival afreizen: Woot, Organisms, Bombay Show pig en DI-RECT. Alle organisaties hebben samengewerkt de bands zo goed mogelijk te presenteren met deze positieve uitkomst als direct resultaat.

Gitarist Spike benadrukt dat het na 13 jaar touren in Nederland toch wel spannend wordt. “We beginnen weer onderaan, maar we gaan de plaat met veel energie brengen”. Ook zanger Marcel heeft er heel veel zin in: “Toen ik bij DI-RECT kwam was de band natuurlijk al bekend. Nu gaan we met zijn allen weer van voren af aan beginnen en onze muziek laten horen zonder dat iemand weet wie we zijn. Het is gaaf om dat met deze groep te mogen gaan beleven”

Op 29 december speelt DI-RECT nog één thuiswedstrijd in het Paard van Troje, waar nog kaarten voor beschikbaar zijn.