State-X New Forms 2011: donderdag 15 december State-X New Forms 2011: donderdag 15 december

Met Rats on Rafts en Black Lips in het Paard van Troje

, Ahalya Ganesh | Foto's: Alice Mulder

State-X New Forms 2011: donderdag 15 december

Met Rats on Rafts en Black Lips in het Paard van Troje

Ahalya Ganesh | Foto's: Alice Mulder ,

Afgelopen donderdag avond stond Black Lips, afkomsitg uit Atlanta, in de kleine zaal van het Paard van Troje, met Rats on Rafts in het voorprogramma. Het was een avond vol heftig vrolijke rock.

Met Rats on Rafts en Black Lips in het Paard van Troje

Donderdagavond 15 december stond Black Lips, afkomstig uit Atlanta, in de kleine zaal van het Paard van Troje. Rats on Rafts verzorgde het voorprogramma. Het werd een avond vol heftig vrolijke rock.

De eerste helft van de avond is de opkomst wat aan de lage kant. In het voorprogramma staat de vrolijke indierockband Rats on Rafts. Ze spelen een combinatie van Postpunk en New Wave, vergelijkbaar met bandjes zoals The Vaccines, The Drums en The Courteeners. De postpunkers, afkomstig uit Rotterdam, sluiten mooi aan op de hoofdact van de avond.

Ze laten evenop zich wachten, maar het wachten is het zeker waard. Al gelijk na het openingsnummer van Black Lips springt het publiek er vrolijk op los. De nieuwste nummers van het album 'Night' worden erg goed ontvangen. Negen van de zestien nummers zijn geproduceerd door Mark Ronson, bekend van zijn werk voor Amy Winehouse. Met hun garagerock is de band één van de peilers van het genre in Nederland. Een combinatie van trage door de jaren ’60 geïnspireerde vrolijke rock en een snel punkgeluid. Of zoals de band het zelf noemt: flowerpunk. Van één echte leadzanger is geen sprake. De grove teksten worden door alle vier de bandleden gezongen. Met hectische drums en energieke gitaariffjes stralen ze de typische garagerock sound uit waar ze geliefd om zijn. De band staat bekend om haar vreemde acties tijdens het optreden als urineren op het podium of tongzoenende bandleden. Deze avond houden ze het redelijk netjes. Beetje gespuug hier en daar, en op een gegeven moment is één van de gitaristen zijn gitaar aan het likken. Het kwijl druipt letterlijk van zijn gitaar af.

De likkende gitarist heeft ondertussen ook zijn micofoon standaard afgelebberd. Dan is het tijd voor het bekende nummer “Bad Kids”, wat vooral bekend is geworden door de soundtrack van de film 500 Days Of Summer. Het publiek gaat uit zijn dak en er wordt gecrowdsurft. Tijdens het volgende nummer klimmen er twee mensen uit het publiek op het podium. Als laatste nummer speelt de band “Bow down and die” van Almighty Defenders: een formatie van Black Lips en The King Khan & BBQ Show.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag