Lokale gelegenheidsact Monsterband sluit BUT Film Festival af

Tekst en foto’s: Martijn Stadhouders ,

De slotdag van het BUT Film Festival had twee verrassingen in petto voor de bezoeker: ten eerste de “immens zieke film The Tourist” van cultregisseur Andrey Iskanov en ten tweede een optreden van de lokale gelegenheidsact Monsterband. Sommige foto’s kunnen schokkend zijn voor tere zieltjes.

De slotdag van het BUT Film Festival kende het eerste optreden van de lokale gelegenheidsact Monsterband. Sommige foto’s kunnen schokkend zijn voor tere zieltjes.

Veel later dan gepland sluit de Monsterband BUT FF 2009 af. De immens zieke film ‘The Tourist’ die op zaterdagavond zijn wereldpremière zou vieren, wordt alsnog vertoond. De regisseur mocht dan het vliegtuig gemist hebben, hij had de filmprent opgestuurd zodat deze alsnog vertoond kon worden. Na afloop van twee uur gruwelen bij het zicht van de meest wanstaltelijke scenes staat de gelegenheidsformatie Monsterband klaar.

Adriaan Muller, voorheen coördinator bij Electron, neemt weer eens plaats achter de drums, met een schattig BUT-slipje op het hoofd. De bas wordt gehanteerd door een personage dat nog het meest wegheeft de Stig uit Top Gear. Yvo staat achter de knoppen terwijl Sini, beiden van Mental Plastic Body Filler (MPBF) de hoge schrille vocalen voor haar rekening neemt. Daarnaast is haar podiumpresentatie wederom een BDSM-kunstwerk op zich; polsen geboeid aan een stok en bouten en moeren die uit haar hoofd lijken te steken. Ze wordt met duck-tape aan de stoel geboeid en haar ogen worden afgeplakt. De muziek ligt dichtbij MPBF begeleid door bas en drums. Aanvullend kabaal wordt geproduceerd door met metalen voorwerpen op de grond te slaan. Festival-organisator Paul Hagenaars van Idee-Fixe grijpt in zeer beschonken toestand ook naar de microfoon voor een arsenaal aan oerschreeuwen. De laatste noten van de Monsterband vormen het einde van de zeer geslaagde vierde editie van het BUT Film Festival.

Gezien: Monsterband. Electron, dag 5 van het BUT Film Festival, zondag 13 september 2009