Breda Barst zondag - De Spaanse Kraag

Overgrown, Apehanger, Beavershot, Ottoboy

Redactie 3VOOR12/Breda ,

Overgrown, Apehanger, Beavershot en Ottoboy knallen er, elk in hun eigen stijl, op los in de tent die Spaanse Kraag heet. Ook op zondag de garantie voor harde acts op Breda Barst.

Overgrown, Apehanger, Beavershot, Ottoboy

Overgrown
Omschrijving
Hardwerkende hardrock’n’rollers uit Roosendaal. Deelnemers aan B-stage, met een nieuwe plaat op komst eind november. Imposante lijst gigs, veel live ervaring. Worden gecoacht door Sean Dhondt de zanger van Nailpin.

Plus
Overgrown leeft zich helemaal uit in de Spaanse Kraag en de harde arbeid mag er zijn: wat een optreden! De actieve zanger Maarten heeft een diepe, zware stem die uitstekend past bij de harde, snelle rock. De drums zijn strak en de gitaarrifs klinken ambachtelijk en goed, dat wil zeggen: er is ruimte voor de gitaren om af en toe een aanslag te laten uitgalmen, om daarna weer direct in het snelle tempo door te schieten.

Min
Een half uur is te kort, deze jongens hadden extra speeltijd zeker optimaal benut.

Conclusie
Overgrown is ongetwijfeld het hardste dat ooit uit Oud Gastel is gekomen. De podiumpresentatie en het teamwork zijn goed, maar vooral: Overgrown rockt! Het optreden vandaag is echt keigoed, laat die plaat maar komen!

Cijfer: 8,5
(DH)

Apehanger
Omschrijving
De Zuid-Hollanders van Apehanger weten wat rocken is: benen wijd en spelen met een hoofdletter S.

Plus
Apehanger speelt enorm strak en de zanger heeft een stevige blues-strot. Dankzij deze bluesinvloeden krijgt de muziek van Apehanger een extra dimensie. Ze hebben sterke nummers die door het publiek goed ontvangen worden. 

Min
Toch blijft het vrij rustig in de Spaanse Kraag. Het geheel mag nog wat vuiler. Omdat de lang uitgesponnen gitaarsolo’s soms een beetje Bon Jovi-achtig aandoen, kan er nog winst behaald worden wat vuig- en ruigheid betreft. 

Conclusie
Apehanger is een sterke rockband die binnen haar genre nog ver kan groeien.

Cijfer:
7
(NV)

Beavershot
Omschrijving:
Rock‘n’roll van het hardste soort uit het noorden van het land. Weinig poespas, veel schunnigheid.

Plus
De naam is een vondst (oké, wel over de top pervers), en voor de liefhebbers van rock‘n’roll is dit één van de strakkere bands in het genre. De drummer is strak, een zeer belangrijk gegeven.

Min
Het is zelfs voor rock‘n’roll vaak erg platvloers, op de momenten dat de zang wél te verstaan is. De bak herrie die over de Spaanse Kraag wordt uitgespreid mist vaak in laagte (waar andere bands dat te veel hebben). Vragen of het publiek ‘godverdomme’ wil binnenkomen is ook niet erg gepast.

Conclusie
Tja, het publiek in Breda zit eigenlijk ook niet op deze band te wachten, helaas. De Spaanse Kraag staat de hele dag stampvol, bij Beavershot blijft het angstvallig leeg. Gezien de leeftijd van de bandleden, is meer spelen en oefenen niet aan de orde.

Cijfer
4,5
(IK)

Ottoboy
Omschrijving
Een one-man trashband. Met verjaarde danseres. 

Plus
Een creatieve eenling. Met een gitaar en een drumstel (die hij uiteraard tegelijk bespeelt) speelt hij de smerigste, vetste en vermakelijkste rock van het festival. De danseres die ietwat over de datum is, versterkt  het sfeertje alleen maar. Overjaarde ranzigheid, maar wel zo cool als stikstof. Een ander woord bestaat niet. De Spaanse Kraag ging goed los. Het was genieten van het begin tot het geïmproviseerde einde.

Min
Flikker op.

Conclusie
Zonder twijfel de interessantste, vetste en (hoewel het lullig mag klinken) leukste act van de zondag. De grijns begint vroeg, en je krijgt ‘m niet meer van je smoel. Vet!

Cijfer: 8,5
(BS)

Redactie 3VOOR12/Breda
Teksten: Daniël Hereijgers, Nikkie Vinke, Ivo Koenen, Bouke Sonnega
Foto's: Christoph van Lent, Martijn Stadhouders, Ilse Zwakke