Breda Barst borrelt na met… Blood Red Shoes

Steven Ansell heeft geen vier bodyguards nodig

Interview: Ivo Koenen en Auke de Vries, foto’s: Martijn Stadhouders ,

Via interessante interviews met opvallende acts laten we Breda Barst nog even naborrelen en kun je lezen wat de act zelf van het concert vond, voor welk publiek ze graag spelen en natuurlijk spannende anekdotes! Blood Red Shoes, een van de hoofdacts, is na het optreden aangeschoven om onder het genot van bier en whisky na te praten over de show, touren en Josh Homme.

Steven Ansell heeft geen vier bodyguards nodig

Via interessante interviews met opvallende acts laten we Breda Barst nog even naborrelen en kun je lezen wat de act zelf van het concert vond, voor welk publiek ze graag spelen en natuurlijk spannende anekdotes! Blood Red Shoes, een van de hoofdacts, is na het optreden aangeschoven om onder het genot van bier en whisky na te praten over de show, touren en Josh Homme. Gitariste/zangeres Laura-Mary Carter en drummer Steven Ansell geven graag antwoord op onze vragen.

Allereerst: twee jaar geleden speelden jullie nog als onbekende act in de Effenaar, dit jaar op Pinkpop en headliner op Breda Barst. Wat is er in de tussentijd gebeurd?

Steven: “Op het eerste gezicht natuurlijk niet veel als je de opbouw van de set bekijkt. We spelen ongeveer dezelfde tracks, aangezien het nieuwe album nog niet uit is. Toen we destijds doorbraken hadden we slechts één volwaardige plaat gemaakt en hebben we die grijs gespeeld. Nu voegen we wel wat hele oude én een paar nieuwe tracks aan de setlist toe. Vanaf de doorbraak hebben we heel lang getourd, eigenlijk veel ruzie gemaakt en het net zo vaak weer goed gemaakt.” Laura valt bij: “Het is niet verkeerd om een paar keer een verschil van inzicht te hebben, zo ontwaak je een beetje uit het dagelijkse ritme van spelen, opbouwen en tussendoor nieuwe nummers maken.”

‘Box Of Secrets’, de debuutplaat, sloeg in als een bom. Hoe staat het met de opvolger?

Laura: “Dit keer hebben we echt de tijd genomen voor de opnames en alles daar om heen. ‘Box Of Secrets’ is puur gemaakt, we wilden alles wat we hadden opnemen en lagen niet echt wakker van de volgorde van de tracks. Nu voelen we wel een beetje de druk dat onze aankomende plaat beter moet zijn.” Steven: “We zijn perfectionistischer geworden, we hebben langer de tijd genomen. De opnames zijn trouwens achter de rug, nu begint het proces van mixen, masteren etcetera. We hebben veel ideeën overwogen voor dit album, mensen verwachten inderdaad meer. Het album is in samenwerking tot stand gekomen, er is geen gouden formule voor een goed nummer.”

Spelen jullie liever indoor of outdoor?
Steven: “Als het betekent dat we in de avond spelen outdoor, dan ga ik voor outdoor.” Laura: “Nou, ik vind indoor leuker. Daar is de interactiviteit met het publiek veel makkelijker.

Over interactiviteit gesproken, je ziet er een beetje verlegen uit op het podium?

Laura: “Ja, dat komt door mijn haar, ik laat het altijd maar gewoon een beetje voor mijn hoofd hangen. Verder is het ook een beetje mijn manier van spelen.” Het gesprek komt op haar manier van spelen op haar gitaar. “Ik speel af en toe op een speciaal ontworpen gitaar, die kerels van Sonic Youth hebben er ook zo één. Ik weet er niet zo heel veel van eigenlijk, alleen dat hij heel vet en rauw klinkt. Er zit een extra bassnaar op. Van onze techniek weet ik verder niks, ik heb mezelf leren spelen en heb nooit les gehad. Laten we het er op houden dat ik nog een beetje aan dat ding moet wennen.”

Hoe ziet jullie dagindeling er uit op tournee?
Steven: “We zijn vanmorgen vroeg vanuit België gekomen, daar hebben we gespeeld. Normaal gesproken als we naar Nederland komen, komen we met de bus via de Kanaaltunnel. Met een uurtje of zes rijden zijn we er dan. We hebben in totaal drie personen die opbouwen voor ons.” Laura: ”Normaal gesproken rijden we inderdaad veel te vroeg weg. Nu kon het wel, we hoefden niet van ver te komen. Vanavond slapen we in Breda, in een of ander hotel bij het station.” Steven: “Ja, want bij het hotel vlakbij waar we de vorige keer speelden (Mezz, red.) mogen we niet meer terugkomen, daar hebben we het echt goed begaaid.“

Wat is het meest bizarre dat jullie op een festival hebben meegemaakt?
Steven: “Nou eigenlijk net hier, bij dat hiphoppodium. Een kerel met een belachelijk accent “motherfucker” horen zeggen en stoer kijken, dat sloeg nergens op. Die man dacht serieus dat ie uit the Bronx kwam of wat?” Laura: “Nee nee, het ergste was met The Thing Tings, die lui hebben serieus vier bodyguards. Niemand weet waarom, want het is gewoon een kutband. Ze zijn zo verschikkelijk arrogant.” Steven: “Ik heb in elk geval geen vier bodyguards nodig om me naar het podium te begeleiden.”

Met welke act willen jullie nog een keer op een podium staan?
Beiden tegelijk: “Josh Homme, hij is echt een held. Dan maakt het ook weinig meer uit of het met Queens Of The Stoneage is of met Them Crooked Vultures.” Steven: “Of met die hiphopman van net!” Laura: “Nee, dan toch maar met The Thing Tings!”