#ADE13: Full Crate & Mar laten smachtende meisjes wachten op meer

Neo soul duo gaat er in als mierzoete koek

Anne Caroline Slump / 3voor12 Amsterdam ,

Wat is dat toch met Hollanders en naar een concert gaan. Je koopt een kaartje, en gaat vervolgens keihard met je buurman of buurvrouw de week doornemen onder het genot van een pot bier. Hoe verzinnen we het toch steeds om dit tijdens het optreden te doen en niet in de kroeg?

Goed, dat gezegd hebbende. We staan vanavond bij Full Crate & Mar, het duo dat dit jaar als live act uitgeroepen is tot een van de 12van3voor12. De twee stonden begin dit jaar al op Noorderslag (zonder Full Crate), Mundial en Pitch. Uiteraard kon ADE niet ontbreken in dit rijtje. 

Het glazuur van je tanden barst, zo zoet is hun muziek. Maar iedereen vreet het. En terecht, want het zit allemaal goed in elkaar. Soulvolle hiphop beats, (analoge) synths en warme zang. Zoals neo soul moet zijn. In het buitenland zijn Full Crate & Mar dan ook ongekend populair. Uitverkochte shows in de US en Canada en ook in Zuid Afrika & Azie zijn het graag geziene gasten. Ze hebben deze zomer de buitenlandse boekingen zelfs stop moeten zetten om zich zo te kunnen focussen op hun debuutalbum dat begin 2014 uit moet komen. 

Het is een relatief korte show. Zeven nummers om precies te zijn, waarvan de opening 'I Long For You' is met Mar op gitaar. Verder 'I Said, My Absolute', een track met de werktitel 'Drive' plus een aantal covers waarbij we onder andere Drake, Prince en Storm Queen voorbij horen komen. Super catchy uiteraard en helemaal van nu. Mar bewijst maar weer dat zijn stemgeluid juist super geschikt is voor de meer up tempo UK nummers en dat Full Crate's productionele vaardigheden hierdoor nog beter uit de verf komen. Wellicht beter dan de wat gelikte soul en R&B die we vooral in het begin van hun set te horen krijgen. We hadden wel graag 'She Was Fly' en '80's Sugar' live willen horen, maar helaas. De keuze is om het relatief 'kort maar krachtig' te houden wat enige afbreuk doet aan de kracht en veelzijdigheid van Full Crate & Mar. En ineens zijn ze verdwenen. Zonde, want in dit geval was less toch zeker geen more. Geen toegift, niks.