ADE12: Skip & Die opent ADE in Paradiso met overtuigende albumpresentatie

Cata Pirata: "Eindelijk mag onze baby naar buiten"

Pepijn van Gils ,

De ster van Cata Pirata en haar Skip & Die is al een paar maanden rijzende. Na inspiratie opgedaan te hebben in Zuid-Afrika met Jori Collignon (Nobody Beats The Drum, C-Mon & Kypski), werkten zij in zijn studio in Amsterdam-West de debuutplaat uit. Afgelopen zomer zetten zij o.a. op Lowlands de puntjes op de i van de live show en keerden de uitverkochte bovenzaal vanavond met een opzwepende set binnenstebuiten.

Het concert
Het mag gezegd worden, gevoel voor theater heeft La Pirata wel. Met fleurige bontjas en berenmasker betreedt zij het podium onder luid gejuich van de toegestroomde fans die zij met Skip & Die de afgelopen maanden vergaarde. Tijd om stil te staan is er vanavond niet en in hoog tempo zet de band een uiterst goed geregisseerde en opzwepende set neer.

De afro-electrobeat-formatie heeft de urgentie en relevantie van dit moment. De overweldigende fusie van percussie, beats, bass en lyrics dwingt af om je over te geven en schurkt zonder aan authenticiteit in te leveren aan tegen haar grotere internationale zussen M.I.A. en Banks.

3voor12 volgt Skip & Die komende dagen tijdens ADE. Zo staan zij komende vrijdag o.a. live in 3voor12radio in Chicago Social Club aan het Leidseplein. Direct na de albumpresentatie vragen we Cata.Pirata om een eerste reactie.

Heb je bepaalde verwachtingen als waar je ADE 2012 me ingaat?

"Vol verwachting keken wij uit naar vanavond. Ik vond het vanavond superspannend, omdat dit de officiële release was van het album Riots In The Jungle. Nu eindelijk na al die maanden mag onze baby naar buiten. Het zaaltje was compleet uitverkocht en iedereen deed zo enthousiast mee. Dat maakte het feest compleet en wij hebben allemaal ontzettend genoten"

Heb je zelf nog een idee waar je nog heen wilt tijdens dit festival?

"Waar ik heen wil met mijn leven? Ik wil voorlopig blijven doen wat wij doen en alle zalen uitverkopen."

Maar de komende dagen op ADE?

"Oh zo, komende week, dat weet ik nu echt nog niet. Wij hebben keihard naar deze show toegewerkt."

Jullie werken uiteraard met elektronica, maar misschien zijn jullie toch een beetje een vreemde eend in de bijt tussen al die grote dj's. Voel je je wel thuis op zo'n groot evenement dat zich hoofdzakelijk richt op dj's?
"Er zit genoeg beat en ritme in om op ADE te staan, al vind ik zelf dat wij veel meer te bieden hebben dan alleen een dj. Het maakt mij niet uit dat het evenement zich vooral richt op dj's en producers."