Joris Voorn en 2000 And One op eerste NYC Sensation

ID&T brengt witte circus voor het eerst naar Amerika

Atze de Vrieze ,

26 en 27 oktober vindt Sensation White voor het eerst plaats in Amerika. Twee avonden achter elkaar betrekt ID&T het Barclays Center in Brooklyn, New York. De line-up voor dat belangrijke eerste Amerikaanse event is bekend: Nederlandse dj's Fedde Le Grand, Joris Voorn en 2000 and One zijn erbij.

Het mag opmerkelijk heten dat Sensation nog nooit in Amerika plaatsvond. ID&T begon het succesvolle concept - met strikt witte dresscode - in de Amsterdam ArenA, en organiseerde in de loop der jaren wereldwijd al ruim zeventig shows. Dat de oversteek naar Amerika nu gewaagd wordt mag geen verrassing heten: elektronische dansmuziek in de brede zin van het woord doet het erg goed in de VS, met Nederlandse dj's als Armin van Buuren, Laidback Luke en Afrojack als grote namen. Maar ook van huis uit minder mainstream namen als 2000 and One, Joris Voorn en Nobody Beats The Drum profiteren van de 'Dutch hype'. 
 
Ook Q-Dance, het bedrijf waarmee ID&T nauw samenwerkt, maakte dit jaar voor het eerst de overstap naar Amerika. De organisator - gespecialiseerd in hardere stijlen - hostte voor een podium tijdens megafestival Electric Daisy Carnival in Las Vegas. Tijdens Amsterdam Dance Event gaat een film over de 'Dutch Influence' op de Amerikaanse markt in premiere.