Awakenings huist op ADE drie nachten in Gashouder

Techno-organisatie voor eerst onderdeel ADE-programma

Ingmar Griffioen ,

Voor het eerst maakt Awakenings onderdeel uit van het officiële programma van het Amsterdam Dance Event (ADE). Awakenings zal zelfs drie nachten lang de betere techno serveren in de Gashouder op het Cultuurpark Westergasfabriek en wel tot 9.00 uur 's ochtends. Ook voor de Gashouder betekent dit het debuut op ADE. De zeventiende editie van ADE wordt van 17 t/m 21 oktober 2012 gehouden op diverse locaties in Amsterdam.

De eerste Awakenings-avond op ADE staat woensdag 17 oktober in het teken van de dubbele viering van de tiende verjaardag én de vijfhonderdste editie van Global. De wekelijkse radioshow van Carl Cox trekt wereldwijd veertien miljoen luisteraars. Naast Carl Cox komen ook Fatboy Slim, Cristian Varela, Nicole Moudaber en Charlie Hedges langs op 'Global 500', dat live wordt uitgezonden via carlcox.com, Facebook en Mixcloud.

Donderdag 18 oktober hebben Adam Beyer en zijn Drumcode-label vrij spel gekregen in de Gashouder. De Zweedse techno-dj en label-eigenaar neemt Ben Sims, Joseph Capriati, Joel Mull, Alan Fitzpatrick en Patrick Seich mee.

Dag/nacht 3 is op vrijdag 19 oktober en dan ontvangt Awakenings Enter, het nieuwe concept van Richie Hawtin. Behalve de Canadese minimal meester nemen ook Dubfire, Loco Dice, Matador (live) en Joran van Pol & Joop Junior plaats achter de decks.

De kaartverkoop voor deze ADE-edities van Awakenings start de dag na het festival, zondag 1 juli, via de site.