Amsterdam Dance Event bouwt ADE Playground uit tot steunpilaar

Amsterdam wordt 's wereld grootste pop-upwinkel, een 'speeltuin voor de bezoeker'

Laurence Tanamal ,

Het Amsterdam Dance Event (ADE) introduceert dit jaar naast de ADE Conference en het ADE Festival een nieuwe pijler met ADE Playground, waarmee een extra interactief element toegevoegd wordt aan het conferentie- en festivalgedeelte zelf. Zo zijn er studiosessies en demonstraties van studioapparatuur, filmvoorstellingen, exposities en in-store optredens van bekende dj's en artiesten.

ADE Playground is een voortzetting van de in 2011 gelanceerde subevenementen die plaatsvonden onder dezelfde naam en ADE University, een programma gericht op de educatie van studenten en young professionals. Dit jaar wordt het onderdeel volledig uitgebouwd tot een derde steunpilaar van het Amsterdam Dance Event. De Playground bevindt zich in Amsterdam en het trefpunt voor de bezoekers bevindt zich in de ADE Festival Lounge in Stanislavski/Stadsschouwburg op het Leidseplein.

Het programma van ADE Playground richt zich op de onderdelen gear, exposities, film en in-store. Zo wordt er studio-apparatuur en software van bekende merken als Akai, Pioneer en Hercules beschikbaar gesteld voor presentaties, demonstraties en workshops die begeleid worden door bekende namen binnen de dj- en productiewereld. Ook wordt er ruimte gemaakt voor verschillende exposities. Bijvoorbeeld de Vom Bleiben expositie (Ter Haaf Projects), een fototentoonstelling over (Duitse) technoclubs en hoe deze er uitzien vlak nadat het publiek is vertrokken. &Foam exposeert werk van het Italiaanse bureau Fabricia en er is een expo over acid-hoezen uit de jaren '80 en '90 (georganiseerd door Oz). Op het gebied film wordt de documentaire Dutch Influence als wereldpremière uitgezonden in Pathe City Theater en vervolgens als vast onderdeel van ADE Playground. Melkweg Cinema presenteert onder de naam Films@ADE een dagelijks wisselend muziekfilmprogramma. De exclusieve Nederlandse voorpremière van de reggae/dub-film 'RasTa: A Soul's Journey' wordt gepresenteerd door Odeon. Tijdens ADE presenteren verschillende labels en producers zich in winkels en horecageladen en organiseert het label Nachtstrom Schallplatten een showcase in platenwinkel InDeep'n'Dance Records, gepaard met diverse optredens (October Rust, DJ Dexon en Kid Mistik).

De toegankelijkheid van de ADE Playground-activiteiten varieert van gratis naar exclusieve toegang voor ADE kaarthouders. Het programma van ADE Playground wordt in de komende weken aangevuld. Het volledige programma, voor zover bekend, is te vinden op de website van ADE.

Amsterdam Dance Event, georganiseerd door stichting BUMA, wordt dit jaar voor de 17de maal georganiseerd en vindt plaats van woensdag 17 tot en met zondag 21 oktober.