ADE11: Ostgut Ton: beruchte Berlijnse taferelen op ADE

Huislabel Berlijnse club Berghain strijkt neer in Amsterdam

Tekst: Fleur Reuser ,

Op zondag 23 oktober 2011, de extra dag van het Amsterdam Dance Event, strijkt een gedeelte van de crew van het beruchte Berlijnse huislabel Ostgut Ton neer in Amsterdam. Van drie uur ‘s middags tot maar liefst vijf uur ‘s nachts zullen de nieuwbakken ADE-locaties Toko MC en het MC theater op het Westergasterrein worden afgebroken door diverse aangesloten Berghain residents.

Huislabel Berlijnse club Berghain strijkt neer in Amsterdam

Ostgut was van 1998 tot 2003 een club in Berlijn waar de underground technoscene samenkwam. In 2003 ging Ostgut noodgedwongen dicht, na een legendarisch slotfeest dat maar liefst 30 uur duurde. In 2004 werd door de eigenaren in een oude elektriciteitscentrale de Berghain in Berlijn geopend, de reïncarnatie van Ostgut. In 2005 werd door hen het label Ostgut Tonträger (Ostgut Ton) opgericht. De eerste releases die uitkwamen op dit label waren van residents André Galluzzi, Cassy en Ben Klock.

Tijdens de ADE Ostgut Ton showcase kan er in de grote zaal veertien uur lang genoten worden van marathonsets van Marcel Dettmann, Marcel Fengler en de bovengenoemde Ostgut Ton DJ Ben Klock. Labelmanager Nick Höppner zal de avond aftrappen en Luke Slater zal optreden als Planetary Assault Systems met een audiovisuele liveshow. Het huislabel van Club Berghain is uitgenodigd door de Amsterdamse organisaties Cruquius en Dekmantel. Zelf nemen zij de kleine zaal voor hun rekening met optredens van Dekmantel Soundsystem (Dekmantel), Presk (Cruquius) en Cinnaman (Cruquius). Ook vorig jaar werd tijdens ADE een avond rond Ostgut Ton georganiseerd. Lees om alvast in de stemming te komen het verslag van deze Berlijnse slotmarathon in TrouwAmsterdam tijdens de editie van 2010.

Het MC Theater op het Westergasterrein in Amsterdam opende in 2010 haar deuren. Het theater toont voorstellingen uit eigen productiehuis, maar ook events en festivals met internationale en nationale programmering. Dit jaar maakt het MC Theater haar debuut als ADE venue met een prachtige programmering. Het MC is een industrieel gebouw met moderne architectuur waarin iedereen zich thuis voelt. Een perfecte setting voor deze Ostgtut Ton showcase. Als Dekmantelfan kun je overigens het hele weekend doorbrengen in het MC Theater. Ook op de zaterdag van het ADE zal de kleine zaal gehost worden door de mannen van Dekmantel, met in de grote zaal o.a. Dennis Ferrer en Theo Parrish in de hoofdrol.

De voorverkoop van de populaire Ostgut Ton-avond is al uitverkocht, maar aan de deur zal nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar worden gesteld. Daarna zal de één er uit, één er in-methode gehanteerd worden. Houd ook na het Amsterdam Dance Event het ADE 2011-dossier goed in de gaten voor een uitgebreid verslag van deze avond.

Timetable:

Grote zaal
15:00-18:00 - Nick Höppner
18:00-21:00 - Marcel Dettmann
21:00-00:00 - Marcel Fengler
00:00-01:30 - Planetary Assault Systems Live
01:30-05:00 - Ben Klock

Kleine zaal
18:00-20:00 - Presk
20:00-02:00 - Dekmantel Soundsystem
02:00-04:00 - Cinnaman