Amsterdam Dance Event 2011 in tien feestjes

Met o.a. Carl Craig's Planet E, Plastikman, Colors en Ostgut Ton

Atze de Vrieze ,

Tientallen feestjes, honderden dj's, vijf dagen en nachten lang. Het Amsterdam Dance Event is ook dit jaar weer massief. Wat zijn de feestjes waar iedereen het straks over heeft? 3VOOR12 selecteerde er tien voor je.

Met o.a. Carl Craig's Planet E, Plastikman, Colors en Ostgut Ton

Tientallen feestjes, honderden dj's, vijf dagen en nachten lang. Het Amsterdam Dance Event is ook dit jaar weer massief. Wat zijn de feestjes waar iedereen het straks over heeft? 3VOOR12 selecteerde er tien voor je. Check ook de uitgebreide Spotify playlist, met 130 tracks, 10 uur muziek. Alles over ADE 2011 vind je op de speciale festivalsite.

- Planet E (wo, Melkweg) 
Het label van Detroit techno veteraan Carl Craig bestaat twintig jaar. Dat viert hij door als live trio aan te treden met Moritz von Oswald en Francesco Tristano, plus Caribou, Kenny Larkin, Kyle Hall, Ben UFO en Pearson Sound. Een gevarieerde avond met gevestigde namen en arriverende talenten.

- NON Records (do, OT301) 
Amsterdam's meest veelbelovende undergroundlabel vertaalt disco naar de nieuwe eeuw. Met Palmbomen, Renkas en Marius en bekende buitenlander The Hacker als publiekstrekker.

- Colors (vr, Trouw)
Een van de meest frisse clubnachten van het laatste jaar, met postdubstep en UK funky. Hoofdact op deze avond is Nederlander producer Martyn, verder is Bristol goed vertegenwoordigd met Addison Groove en Julio Bashmore, twee dj's die de house nadrukkelijk opzoeken.

- Nobody Beats The Drum albumrelease (vr, Studio K)
Het nieuwe Nobody Beats The Drum album Currents gaat samen met een indrukwekkende installatie, ook wel bekend als The Amazing 333" Telenovem Automaton. Op deze avond zie je ook RipTidE, Beesmunt Soundsystem en Baskerville. De laatste presenteren dezelfde avond een EP met Henzel & Disco Nova.

- Modeselektor & Apparat (vr, Paradiso) 
Paradiso beleeft tijdens ADE de live premiere van Modeselektor's nieuwe album Monkeytown. Zoals we van het Berlijnse duo gewend zijn een mix van dubstep, techno, UK bass, hiphop en pop. Ook hun vriend Apparat heeft een album uit, dat een stuk introverter is en live met band vertolkt gaat worden. Ook een primeur in de bovenzaal: Dreadnought, het nieuwe live project van dubstep producer Untold.

- Plastikman (vr, HMH)
Richie Hawtin gaat groot met zijn alter-ego Plastikman. Waar Hawtin zich de laatste jaren manifesteerde als charmante publieksfavoriet kan hij zich met Plastikman strenger en afstandelijker opstellen. De Berlijnse Canadees belooft een flinke update van de show die hij op Lowlands 2010 gaf. Oftewel: Plastikman 1.5.

- Sonic Warfare (za, Melkweg Oude Zaal) 
Een dubstepavond die niet stilstaat. Vanavond een fraaie afvaardiging van het R&S label (bekend van o.a. James Blake), met subtiele, experimentele dubstep en house. Met Pariah, Blawan en Lone.

- Eskmo (za, Sugarfactory) 
Geen volledige clubavond, maar een los concert in de avond: de Amerikaase producer Eskmo maakt een eigenzinnige vorm van bass muziek, elegant en melancholisch, maar soms ook met een rauw randje, met live vocalen en samples.

- Onkruid (za, Undercurrent)
De broeiplek van de Amsterdamse undergroundscene is de NDSM-werf en omgeving in Noord. Club Undercurrent is nieuw op de ADE route en alleen daarom al een bezoekje waard. Je kunt er de hele week veel Amsterdams technotalent zien, maar op deze zaterdag ook bekendere namen als Johannes Heil en Gabriel Ananda.

- Ostgut Ton (zo, MC Theater) 
In de beste Berlijnse traditie stopt het feest niet op zaterdag, maar laat op de zondag. Met Duitse techno coryfeeën Ben Klock & Marcel Dettmann - gespecialiseerd in grauwe, melodieloze techno - en de Nederlandse talenten van Dekmantel en Cruquius (Cinnaman en Presk).