ADE10: C-Mon & Kypski in eclectische stoelendans in Van Gogh Museum

ADE flirt met modernisme in Van Gogh Museum

Tekst en beeld: Daan van der Schroeff | Edit: Lars Berg ,

De stad Utrecht heeft 2010 uitgeroepen tot het Rietveld-jaar als hommage aan deze wereldberoemde architect en designer. C-Mon & Kypski waren gevraagd om hiervoor een nieuw nummer te maken: The Sitdown. Ook een mooie reden voor een korte tournee. Na de primeur in Utrecht wordt tijdens ADE het Van Gogh Museum aangedaan.

ADE flirt met modernisme in Van Gogh Museum

The Sitdown is speciaal geproduceerd voor het Rietveldproject, de bijbehorende videoclip is geregisseerd door Richard Valk en dit alles is omgedoopt tot een kleine tournee. Na de primeur in Utrecht is het decor op deze vrijdag het Van Gogh Museum. Ook maken ze hun opwachting in de Effenaar op de Dutch Design Week in Eindhoven.


C&K spelen veel nummers van hun laatste album ‘We Are Square’. Dit is een heel eclectische plaat vergeleken met de voorgangers. De heren zijn sowieso niet vies van experimenteren. Zo werkten ze onder andere succesvol samen met The New Cool Collective, de Amsterdam Klezmer Band, Voicst en Pete Philly. Ook nu worden exotische snaarinstrumenten en veel, heel veel, elektronica ingezet. Ondanks dat musea soms een wat steriele omgeving kunnen zijn voor optredens, is dat in het Van Gogh niet het geval. Er is weliswaar geen podium, maar de stage is opgeleukt met decors in de primaire Rietveld-kleuren rood, geel en blauw.

Video van het optreden van C-Mon & Kypski in Van Gogh Museum