Jay-Z wil kroeg openen in voormalig pand club It

The 40/40 Club moet een wereldwijde keten worden

Rapper Jay-Z is een druk baasje. Naast zijn muziek en zijn kledinglijn Rocawear bezit hij ook een eigen horecaketen. Deze 40/40 Club moet de hele wereld over en daarbij wordt Amsterdam niet overgeslagen. De rapper is naar verluidt van plan een vestiging van deze sportsbar te openen aan het Rembrandtplein.

The 40/40 Club moet een wereldwijde keten worden

Rapper en zakenman Jay-Z heeft plannen om een kroeg te openen in Amsterdam, weet dagblad Het Parool te melden. Dit wordt een vestiging van zijn 40/40 Club, een all American sport- en loungebar, waar je onder het genot van een hapje en drankje relaxed diverse sportwedstrijden uit de hele wereld kunt bekijken. Later op de avond worden er feesten gehouden in de club. De rapper zou zelfs vier keer per jaar zelf een feestje komen bouwen in Amsterdam. Aan de Amstelstraat, in het pand van discotheek It, zou de ideale locatie gevonden zijn.

Jay-Z wil van zijn clubs een wereldwijde keten maken, na de eerdere opening van vijf vestigingen in de VS en Singapore. De zaak in Amsterdam moet een replica worden van de Amerikaanse vestigingen, waarin de bezoeker zich middenin Beverly Hills waant. De bouwkosten lopen op tot circa vier miljoen dollar. Naar verwachting kunnen we over anderhalf jaar loungen en sport kijken in de Amsterdamse 40/40 Club.