Goud Graven: Joost van Bellen, Felix da Housecat en Goose

Olga Zegers (Innercity): "Joost draait vol humor en doet dat heel serieus"

16 December vindt in de Amsterdamse Rai voor de zesde keer Innercity plaats. Het feest dat door ID&T wordt georganiseerd is in zes jaar uitgegroeid tot een plek waar je kunt opgaan in 'cutting edge' dansmuziek. Veel nieuw talent en natuurlijk ook oude pioniers die inmiddels tot de gevestigde orde behoren. 3VOOR12 vroeg programmeur Olga Zegers om haar vijf favoriete muziekfragmenten uit het archief te kiezen.

Olga Zegers (Innercity): "Joost draait vol humor en doet dat heel serieus"

Over een kleine twee weken vindt op 16 december in de Amsterdamse Rai voor de zesde keer Innercity plaats. Olga Zegers, programmeur van het evenement, is altijd op zoek naar de scherpe rand van de dansmuziek. Ook dit jaar valt er weer heel wat te ontdekken op Innercity. Daarnaast kom je in de Rai natuurlijk ook enkele grote namen tegen als Felix da Housecat en Joost van Bellen. Grote namen, die zelf ooit als pionier begonnen.

Wie denkt dat een programmeur, vlak voor een festival waarvan de programmering al helemaal rond is, op zijn lauweren kan gaan rusten, zit er flink naast. Zegers: “Ik heb het onwijs druk! Ik ben nu al bezig mjet de grote evenementen van volgend jaar. Je moet er vroeg bij zijn.” Dat Zegers haar werk goed doet blijkt uit het feit dat de kaartverkoop hard gaat. “Net als bij alle andere evenementen moet ‘het’ vlak voor aanvang gebeuren. Het ziet er naar uit dat het heel druk wordt.”

Voor 3VOOR12 duikt de programmeur in het archief en stelt –laten we maak zeggen– een minifestival samen.

Joost van Bellen op Mystery Land 2006
”Joost is mijn all-time favorite. Hij is de beste dj die wij hebben. Hij rockt de pan uit. Toch draait hij vol humor. Dat neemt hij heel serieus.”

Felix da Housecat op Mystery Land 2006 deel 1 /2 / 3
”Op Mystery Land heb ik vooral veel rondgelopen. Telkens als ik bij Felix da Housecat in de tent keek, stond hij helemaal op z’n kop. Het dak ging eraf. Gelukkig staat hij nu ook op Innercity. Ik ben al heel lang fan van hem. Hij is misschien niet de beste mixer, maar hij weet altijd een bepaald soort spanning in de tent te houden. ”

2000 and One op Awakenings 7/10/2006
”Op het ogenblik is 2000 and One een ontzettend goede producer. De muziek die je op onze Innercitysite hoort is van hem. Dat was dé zomerhit van dit jaar. Ik ken hem nog uit de tijd dat ik in de Roxy in Amsterdam werkte. In die tijd zat hij ook in een aflevering van Fa. Onrust bij de VPRO en had toen net zijn eerste plaatje uit. Hij is echt al lang bezig.”

Goose live in Club 3VOOR12 18-10-2006
”Ik zag Goose in Studio 80 tijdens ADE en vond ze meteen helemaal te gek. Ze waren echt indrukwekkend. Als band rocken ze maar het geluid sluit prima bij de dancewereld aan. Goose straalt pure energie uit. En het zijn knappe jongens… dat natuurlijk telt ook.”

Scissor Sisters live op Lowlands 2006
”Ik heb ze dit keer gemist op Lowlands. En ik liep ze trouwens al vaker mis. Ooit zag ik ze in Paradiso en ik word heel blij van ze. Na het eerste album hebben we nog wel overwogen om ze op een feest neer te zetten. Uiteindelijk hebben we het niet gedaan. Dit jaar had het ook niet echt op Innercity gepast.”

Check rechts de links naar de muziekfragmenten die Olga Zegers uitkoos. Daar vind je ook de link naar een documentaire die ID&T maakte voor Innercity en die je gratis kunt downloaden.

3VOOR12 gaat naar Innercity voor verslag in tekst en geluid