Ieder jaar kiezen we met 3voor12 een handvol kersvers talent voor rondreizend festival Popronde: twaalf namen die je móét checken. Dit zijn ze, de acts die komend jaar de 3voor12-podia op de Popronde zullen platspelen.

Parker Fans

Parker Fans, daar zitten wat bekende koppen in: Kick Kluiving kennen we als bandleider van de swingende gitaarpopband Teddy’s Hit en (ex-)drummer van Personal Trainer, Sem Egter speelt in de band van Bob Uit Zuid. Samen maken ze superdansbare indieboogie, vol kolderieke drumsampletjes, synthesizers en heerlijke onzinteksten.
 

Iris Jean

Heel mooi hoor, zoals fluisterfolkie Iris Jean haar liedjes inkleurt. Een ingedrukte pianotoets hier, een drumroffeltje daar, een engelachtig koortje. Hoewel ze slechts vier liedjes uitbracht,heeft ze al een flinke following op TikTok opgebouwd en kwam zo al op SXSW (!) terecht.

BUG

Welke Popronde-artiest krijgt de engste moshpits gaande? Wij hopen op BUG, een Amsterdamse gast die industriële rave-rap-punk maakt waarin ook zijn liefde voor Death Grips en Ho99o9 doorschemert.

So-Fi

Hele goedkope keyboardjes, een sputterende drumcomputer en wat gekke sounds, veel meer heeft de Rotterdamse So-Fi niet nodig voor haar vrolijke knip-en-plakcollages. Klinkt lekker kneuterig dus, met liedjes over ongevraagd advies en andere sociale ongemakken.

ISAÏ

Ah, nog een bekend gezicht! Isaï Reiziger toerde met hiphop-indie-duo GIAN al eens mee met het rondreizende festival, en drumt bij S10 en Goldband. Zijn nieuwe solo-materiaal – dat nog niet op Spotify staat – klinkt een stuk dancier, en laat zijn vocalen opbotsen tegen elektronische breakbeats en jersey club.

Navarone Cole

En kijk eens aan, die andere van GIAN doet óók mee aan de Popronde. Navarone Cole legt zijn melancholische raps op hiphopbeats en wazige synths, iets meer in lijn van zijn oude band dus.

Rijnbaart

Als producer werkte hij mee aan de muziek van Dave Budha en Cero Ismael, maar in zijn eentje gooit Rijnbaart het over een andere boeg. Zijn debuut Maankind is een vervreemdende mix van pop, hiphop en hyperpop, geïnspireerd door James Blake, Billie Eilish en PC Music-meesterbrein A.G. Cook. Weird én cool!

Simpleton

Simpleton zegt zich te laten inspireren door The Strokes, The Wombats en MGMT. En inderdaad, sluit je ogen en ‘A Cure For My Feels’, met zijn The Strokes-gitaartjes en melodieuze praatzang, transporteert je regelrecht naar de indie-disco van 2008.

Sky Feliz

We schreven al vaker over Sky Feliz, een Haagse r&b-zangeres wiens producties een liefde voor FKA Twigs verraadde. Haar nieuwe muziek heeft een meer rechtdoorzee geluid, in de hoek van Kehlani, Normani en Summer Walker. Et voila, nieuwe single ‘Drive It’ klinkt alvast te gek.

Viccens

Gaan je oren klapperen van alternatieve, wavey hiphop met gevoel voor humor? Maak kennis met Viccens, een Nijmeegse rapper en clipmaker. Hij werkte al samen met figuren als Joost en Kleine Crack, en daarvoor al met Spacekees, MC Lost en Brunzyn. Op de Popronde komt-ie het alleen doen.

Zeevlinder

Hele leuke signing op Burning Fik, het label van Faberyayo (De Jeugd van Tegenwoordig) en Abel (Hang Youth): Zeevlinder, een alternatieve popzangeres die wel wat doet denken aan Caroline Polachek.

Zo Lief

Liefhebbers van de jaren zeventig, opgelet! De psychedelische droompop van Zo Lief past zo in je Spotify-lijstje tussen Melody’s Echo Chamber, Men I Trust en Beach House. Niet voor niets strikten ze die ene van Temples als producer van hun debuut-EP.