Dit weekend viert Grasnapolsky een jubileum-editie. Het charmante festival in en rondom de voormalige kartonfabriek De Toekomst in Scheemda mag tien kaarsjes uitblazen. Met deze acht acts wordt het in elk geval een verjaardag om nooit te vergeten.

The Haunted Youth

Vrijdag 23:00 - 00:00
Kartonbaan

Debuutplaat Dawn Of The Freak was al indrukwekkend, maar de Belgen van The Haunted Youth zorgen live ook voor meer dan genoeg sensatie. Met hun grootse droomrock à la The War On Drugs – plus een vleugje MGMT –  vinden wij The Haunted Youth de meest indrukwekkende Belgische band sinds Balthazar. Op Eurosonic waren ze de allerbeste. Gaan ze er op Grasnaposky weer met de eerste plaats vandoor?

Lander & Adriaan

Zaterdag 21:15 - 22:00
Kartonbaan

Lander & Adriaan laten zien wat er gebeurt wanneer twee mega-strakke jazzmuzikanten besluiten hun voorliefde voor UK clubmuziek na te jagen. Met slechts een drumstel en een zootje synths speelt het Belgische duo non-stop house-hits, rave-klassiekers en jazz-bangers. Op zaterdagavond vat de papierfabriek gegarandeerd vlam.

SUBFICTION

Zaterdagavond 00:00 - 00:45
De Hakselaar 

Voor glitchy computerritmes, eclectische beats en intense audiovisuele prikkels, moet je zaterdagavond om middernacht bij SUBFICTION zijn. De anonieme producer tourde al het land door met De Likt en maakte een film met regisseur Vincent Boy Kars. Live belooft hij keihard te knallen, dus neem je kleurrijkste sluier mee en dompel je onder in zijn virtuele werelden.

Library Card

Zondag 13:45 - 14:30 
Kartonbaan

Library Card is de nieuwste sensatie uit de Rotterdamse scene. Met poëtische spraakzang, knarsende gitaren en eigenzinnige drumritmes doet de band rondom Lot van Teylingen denken aan alles wat je goed vindt van de Britse postpunk. En je bent er meteen vroeg bij: morgen verschijnt pas hun tweede single, een aangrijpende track over de behoefte om te verlangzamen. Toch wijst alles erop dat de Rotterdammers juist als een vuurpijl uit de startblokken schieten.

Bumble B. Boy

Zondag 16:30 - 17:15
De Hakselaar

Bij de weirde punker-in-imkerpak (pumker?) Bumble B. Boy moet je voorbereid zijn op chaos. Want de shows van de Australische (ex-)kinderentertainer turned full-time podiummaniak zijn totaal gestoord. Of geniaal? Dat mag je zelf bepalen. Je wil het in elk geval gezien hebben.

Someone

Zondag 17:15 - 18:00
Kartonbaan

Onder het pseudoniem Someone maakt de Nederlands-Engelse Tessa Rose Jackson prachtige, rijkelijk gearrangeerde dreampop vol verwijzingen naar sci-fi en surrealisme. En met een voorliefde voor regisseur David Lynch sijpelt er steevast een Twin Peaks-achtige mysterie tussen de noten door. Met haar nieuwe plaat Owls onder de arm reist ze af naar Scheemda om daar de volledige regie te nemen over jouw dagdroom.

Nonchelange

Zondag 18:00 - 18:45
Verzendlokaal

Zondagmiddag ploft de karaokeshow/popconcert/voetbalwedstrijd/algehele verwarring van  de 25-jarige Maarten Hutman, aka NONCHELANGE neer in Scheemda. Hij vatte zijn ontregelende indiepop recentelijk samen op het album Muziek Voor De Luisteraar. Voor jou dus. Oh, en een brave luisteraar oefent van tevoren alvast het spreekkoor: N-O-N (klap, klap), C-H-E (klap,  klap) N-O-N-C-H-E-L-A-N-G-E NONCHELANGE OLÉ!

Pitou

Zondag 19:00 - 19:45
Kartonbaan

Zangeres Pitou stond al een paar keer op Grasnapolsky, maar er was nog nooit zoveel om naar uit te kijken. Ze vertolkt haar weelderige folk tegenwoordig in een uitgebreide bezetting, met  hulp van o.a. bassist Jasja Offermans (Indian Askin) en een steengoede saxofonist. En deze maand verschijnt haar debuutalbum Big Tear, waar ze ongetwijfeld een beeldschoon voorproefje van zal voorschotelen.

Thomas Azier x Noordpool Orkest

Zondag 22:00 - 23:00
Kartonbaan

Speciaal voor de première op Grasnapolsky arrangeerde Thomas Azier zijn meest recente twee albums helemaal opnieuw. Hij speelt zijn materiaal dit weekend met een bulderend Noorpool Orkest aan zijn zijde. De muziek van de Fries is altijd al melancholisch en intens, op het randje van theatraal, maar zet daar een volledig strijkorkest naast en je wordt vast en zeker jankend van je sokken geblazen.