De feestdagen staan weer voor de deur! Tijd om na te denken welke hapjes meegaan naar het kerstdiner en wat er op je verlanglijst moet, maar ook over de feestjes waar je je voeten eraf wil dansen om 2023 af te sluiten. Om het een stukje makkelijker voor je te maken, zetten wij de allerleukste feestjes tijdens de kerstvakanties per stad voor je op een rijtje!

Rond de kerstdagen

MONO

Rotterdam op 23 december

Paardenrave

Dacht jij dat rendieren dé dieren van de feestdagen waren? Fout, want als het aan de organisatoren van de Paardenrave ligt, draait het helemaal om de paarden. Jezus is ten slotte geboren in een stal, toch?! Het feestje strijkt op 23 december neer in de Rotterdamse club MONO, die voor een nacht een winterse manege zal zijn. Daar zijn onder andere Lola Edo (van de Amsterdamse queerbar pamela), Gyatso en Tina Turnup achter de draaitafels te vinden. Neem vooral je paardrijlaarzen mee!

Line-upLola Edo, Tina TurnUp, Gyatso en Ansjowvis

PIP

Den Haag op 23 december

Stille Nacht

Allemaal aangeschoten familieleden, eeuwenoude familieruzies die uit het niets worden opgerakeld aan de keukentafel voordat het dessert is voorgeschoteld en die ranzige gourmetlucht die nog dagenlang in je haren blijft hangen – nee, kerst kan soms erg ongezellig zijn. Omdat ze bij PIP ook goed weten dat dit zo is, organiseert de Haagse club de Stille Nacht waarbij jij nog even helemaal los kan gaan voordat je moet aanschuiven bij het familiediner. Daar bereidt o.a. Fafi Abdel Nour je met zijn oldschool nineties house-tunes voor op de kerstdagen. 

Line-up: o.a. Fafi Abdel Nour, Deets en Jetti

Club Smederij

Tilburg op 26 december

IN&OUT

Goed nieuws voor degenen die nog niets gepland hebben staan voor Tweede Kerstdag: je kan in Tilburg terecht voor IN&OUT in Club Smederij! Daar bijt 3FM-DJ Justin Verkijk het spits af die avond, maar ook DJ Europarking (de Dollkraut die op Wildeburg voor opstoppingen zorgde met zijn fietsbroekjes-rave!) en LB aka Labat (die bij het label van Mall Grab zit) zijn van de partij. Zin in!

Line-up: LB aka Labat, DJ Europarking en Justin Verkijk

Garage Noord

Amsterdam op 29 december

Nacht Winkel

Die periode tussen kerst en Oud & Nieuw voelt toch altijd een beetje als niemandsland. Wat moet je dan in godsnaam doen? Nou, een avondje billenschudden op de allerbeste bubblingtunes en lekkerste hiphoptracks bij Nacht Winkel, bijvoorbeeld. In Garage Noord – de autogarage-turned-restaurant-en-nachtclub in Amsterdam – kan je vast warmdraaien voor de jaarswisseling met o.a. bubbling-icoon Moortje en Sandor Dayala. 

Line-up: o.a. Moortje, Sandor Dayala en Nego0

TivoliVredenburg

Utrecht op 29 december

OVERDRIVE: KI/KI

Stond ze dan, acht uur lang in een bloedhete Bajes voor een manische b2b-estafette (met zelfs Armin van Buuren!) die met gemak een van onze ADE-hoogtepunten werd: KI/KI. Zo lang zal de nieuwe trancekoningin niet draaien in TivoliVredenburg, maar het belooft hoe dan ook een explosieve avond te worden op OVERDRIVE. Niet alleen KI/KI kruipt achter de draaitafels in Utrecht, maar ook Mary Lake, Parrish Smith en de Utrechtse Thrills In +41 zijn van de partij voor een trancey nachtje tussen kerst en Oud & Nieuw. 

AMSTERDAM

David Vunk b2b Sweet6teen @ Skatecafé (23 december)
Electro Boutique @ Kanaal40 (23 december)
Hyphae Collective @ Sexyland (23 december)
BOMBA @ Toekomstmuziek (23 december)
tussenin (co-curated door Palms Trax) @ De School (27 december)
Vroeg Pieken @ Sexyland (29 december)
Die Rakete @ Lofi (29 december)
Modus @ Parallel (30 december)

GRONINGEN

Identified Patient @ OOST (23 december)

UTRECHT

Zeezout x WAS @ WAS (22 december)
Footprints By Night @ TivoliVredenburg (22 december)
Het Tweede KerstFeest Festival @ TivoliVredenburg (26 december)
Bottega: Final Edition @ EKKO (29 december)
Fiesta Macumba XL: Early NYE @ TivoliVredenburg (30 december)

HAARLEM

De Stichting @ Patronaat (23 december)

LEIDEN

Unruled @ Nobel (23 december)

TILBURG

Superstrings @ 013 (22 december)

ROTTERDAM

Offshore @ Arminius Kerk (22 december)
Niets Zonder Jou (X-MAS editie) @ Annabel (23 december)
Heartbreak @ Centraal (26 december)

MAASTRICHT

Complex presents Hannah Laing / Benwal / Tjade / Coûteux @ Complex (30 december)

NIJMEGEN

House Classix @ Doornroosje (26 december)
Fissatron3000 @ Merleyn (28 december)

Oud & Nieuw

Klokgebouw

Eindhoven op 30 en 31 december

Verknipt

Toen we bij Verknipt waren op ADE, voelde het haast alsof we ons in een parallel universum waanden, een beetje alsof we per ongeluk bij een geheim genootschap terecht gekomen waren. De subcultuur rondom deze hardtechno-gigant is nog nieuw en vrij onbekend, maar bij de piepjonge TikTok-generatie is het al ENORM. Zo groot dat Verknipt volgend jaar zelfs plaatsvindt in de Johan Cruijff Arena (!). 2023 afsluiten doet Verknipt dit jaar tijdens een tweedaags spektakel (op 30 en 31 december) in het Klokgebouw in Eindhoven, waarbij je op nieuwjaarsdag tot vroeg in de ochtend kan raven bij o.a. CLTX, Basswell en DIØN. Vergeet je je zonnebril niet? 

Line-up: o.a. CLTX, Basswell en DIØN

TivoliVredenburg

Utrecht op 31 december

NYE: Joost

Wat een jaar heeft Joost achter de rug! De Friese stuiterbal scoorde een monsterhit in Duitsland, speelde de grootste podia van Pukkelpop en Lowlands he-le-maal plat deze zomer en brak de tent tot twee keer (!) toe af in de AFAS Live, én zag zijn droom in vervulling gaan. Hij mag volgend jaar namelijk Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. 2023 afsluiten doet-ie in stijl met een eindejaarsshow in TivoliVredenburg met o.a. bestie Brunzyn. Zijn naam is Klein, zijn dromen groot! Blijf daarna plakken voor de NYE-nacht met o.a. Vieze Asbak, Coloray, SIM-OJ en Lucky Done Gone.

Line-upo.a. Joost en Brunzyn

Paradigm

Groningen op 31 december (én 1 januari)

Paradigm NYE

Voor de jaarwisseling strijkt Paradigm weer neer in het Groningse Zeefgebouw om de voormalige suikerfabriek om te toveren in een heus rave-paradijs! Vorig jaar strikte Paradigm al flink wat mooie namen, en dat doen ze dit jaar weer. Waar we het meest naar uitkijken? De psychedelische tunes van Wata Igarashi, Panarama Bar-resident Paramida en Hessle Audio-held Pangaea. Hoeveel dansvloerbommetjes van zijn laatste EP zou hij droppen in Groningen?! Doe daarna even een powernap, en kom dan terug naar het Zeefgebouw voor Paradigm's nieuwjaarsdagfeest

Line-up: o.a. Paramida, Wata Igarashi en Pangaea

De School

Amsterdam op 1 januari

De Nieuw

Het nieuwe jaar begint meteen met een vrij grote domper: De School sluit namelijk definitief de deuren in januari. Super sad nieuws natuurlijk, waardoor De Nieuw – het grote nieuwjaardagsfeest van de Amsterdamse club – dit jaar meteen twee gezichten krijgt. Aan de ene kant is het een viering van een frisse start, aan de andere kant is het ook de allerlaatste keer OOIT dat we het nieuwe jaar zo kunnen inluiden in De School. Wie er zullen draaien op 1 januari, is nog niet bekend, maar dat het een waanzinnig feestje wordt, dat weten we al wel.

Line-up: TBA 

LAAK

Den Haag op 31 december

NYE @ LAAK

Nee, LAAK is niet helemaal de plek voor jou als je iemand bent die ruim van te voren wil weten welke DJ's er draaien en wat voor nacht je kan verwachten. De Haagse club (uit de koker van o.a. trance-kunstenaar Torus!) staat bekend om hun geheimzinnigheid: je weet op voorhand vaak niet wie je kan verwachten achter de draaitafel, of wat de vibe gaat zijn in deze industriële loods. Het enige dat LAAK heeft laten weten voor oud & nieuw, is dat er een feest is, en dat ze ook weer de handen ineenslaan met de stadsgenoten van PIP. Mysterieus dus, maar hey, het is juist die mysterie dat het zo leuk maakt!

AMSTERDAM

31 december
Further @ RADION
VBX NYE @ Levenslang
Het Grote Huisfeestje @ Toekomstmuziek
Parachute @ Paradiso
PALET NYE @ LoFi
Studio NYE @ Doka
Encore NYE @ Melkweg
Marktkabaal @ Markt Centraal
The Grand Gala @ Wibar
Lemaia x Partisan @ Shelter
Free Your Mind: NYE Special @ ZiggoDome
NYE EURO DANCE PARTY @ Benelux Bar
Awakenings NYE @ Gashouder

1 januari
De Nieuwjaardans @ Thuishaven
Breakfast Club: The First Dance @ RADION
Tribes @ Paradiso
Ratherlost @ LoFi

UTRECHT

NYE @ Was
Reload NYE @ De Helling
EKKO's Nieuwjaar @ EKKO
Happy New Year NAR 2024 @ NAR (1 januari)

DEN HAAG

Royal Surfclub x The Grey Space: Have A New Year @ The Grey Space In The Middle
NYE @ Pip
NYE: The Red Carpet @ Paard

GRONINGEN

KopjeK NYE @ KopjeK
Cheap NYE @ OOST

ZWOLLE

Hedon NYE @ Hedon

TILBURG

Oud & Nieuw met Joost van Bellen & St. Paul @ Club Smederij

ROTTERDAM

Poing New Years @ Poing
Yardbird x MONO @ MONO
Vunzige Deuntjes @ Annabel
TIKTAK: New Years Eve @ Maassilo
Let's Go "To Space" @ Now&Wow
NYE @ Perron
NEW YEARS @ Centraal
BIRD NYE: LOVE AFFAIR @ Bird

MAASTRICHT

The Big NYE Countdown With Lucas & Steve @ Complex

DEVENTER

De Eerste Dans @ Burgerweeshuis

NIJMEGEN

Subcultuur NYE @ Doornroosje
Parasól NYE @ Doornroosje