Alsof dansen tot het licht wordt niet pittig genoeg is, lopen de pro's op ADE overdag met een badge om hun nek op de conferentie om de belangrijkste zaken van de business te bespreken. Wat speelt er in de dance industrie?

Altijd uitgesproken: The Blessed Madonna

Donderdag 19 oktober, Felix Meritis

Ze is inmiddels een vaste waarde op Amsterdam Dance Event met haar We Still Believe-feest, en The Blessed Madonna is ook nog eens een van de leukste praters van het dj-legioen. Altijd vol passie over muziek, bereid om zich uit te spreken over belangrijke issues en niet bang om zich persoonlijk kwetsbaar te tonen. Dave Clarke interviewt haar.

Armin van Buuren viert feest

Vrijdag 20 oktober, diverse locaties, maar vooral 14:45 in Felix Meritis

Superster Armin van Buuren heeft wat te vieren. Zijn Armada Records bestaat twintig jaar, en het barst op de vrijdag van ADE van de panels die daar mee te maken hebben. Verschillende artiesten die onder Armada vlag opereren doen hun verhaal, Armin zelf geeft een masterclass en beantwoordt samen met zijn compagnon Maykel Piron de grote vraag: hoe blijf je na al die jaren relevant?

Röyksopp ambient set

Brakke Grond, donderdag 19 oktober 19:30

De Noren van Röyksopp spelen onder DGTL-vlag hun hits in de Scheepsbouwloods, maar ze laten zich ook zien op de conferentie. Daar zal niet alleen gebabbeld worden, maar ook gespeeld. We leerden ze ooit kennen door hun soft touch, en daar is helaas in hun reguliere optredens weinig meer van over. Maar misschien komen we eens te meer aan onze trekken bij deze speciale ambient set?

Secret Artists in residence

De hele week in de nok van Felix Meritis, elke dag rondleidingen

Na het verdwijnen van zijn festival Stekker ging muzikant Pitto aan de wandel met het daaraan gekoppelde studioproject. En terecht, want wat is er nou heerlijker dan een paar muzikanten dagenlang met elkaar laten klooien? Onder meer Colin Benders, Sterac, Nadia Struiwigh, Albarta Balsam en Mathew Jonson trekken zich terug op de zolder van Felix Meritis, af en toe gestoord door rondleidingen.

De Machine met Milo van Draaimolen

Donderdag 19 oktober 14:30, Het Groene Paleis

Ha, wat leuk, De Machine is er ook! Natuurlijk is de Machine er ook want als er een plek is om over de achterkant van de muziekwereld te praten is het wel ADE. Onze speciale gast is Milo van Buijtene, de grote man van het beste dance festival van 2023, het Tilburgse Draaimolen. Hoe lukt het hem om alle stukjes op hun plek te laten vallen, hoe kreeg ie Skrillex b2b met Blawan, wie bedacht al die mooie stage designs en hoe ingewikkeld is het om zo’n festival helemaal onafhankelijk te draaien?

Insider Knowledge over tech platforms

Woensdag, donderdag en vrijdag in Felix Meritis

De muziekwereld wordt tegenwoordig totaal bepaald door grote techplatforms als Beatport, Spotify en TikTok. Maar hoe kom je er tussen, hoe val je op tussen letterlijk miljoenen andere liedjes van artiesten uit de hele wereld? We kunnen wel wat inside trucs gebruiken, en die geeft ADE je gedurende de week. Zo zit EDM-klapper Dimitri Vegas klaar voor een college in TikTok viralkunde.

De mysterieuze junglesoundtrack van The White Lotus

Woensdag 18 oktober 14:00 in Felix Meritis

Een van de meest iconische soundtracks van de laatste jaren is die van HBO serie The White Lotus, een reeks over een stel malloten in een resort voor rijkelui. De maker van de exotische soundtrack is een Canadees genaamd Cristobal Tapia de Veer, en op ADE komt hij vertellen hoe hij panfluiten en junglegeluiden inzette om een sinistere, haast psychedelische sfeer te creëren.

Keiharde techno of toch gewoon hardcore?

Woensdag 18 oktober 14:45 Brakke Grond

 

Is dat nog wel techno? Is dat geen hardcore? Technopuristen vinden het maar ingewikkeld, maar op ADE kun je er niet omheen: hardtechno is superdominant dankzij feesten als Verknipt en Unreal, en in dit panel bespreken afgevaardigden uit de techno en uit de harder styles scene hoe die kruisbestuiving tot stand gekomen is.

Tantu Beats & Gladde Paling sessie

Donderdag 19 oktober 13:30 Brakke Grond

Er wordt veel muziek gemaakt op de ADE conferentie, vooral in de Brakke Grond. Wil je zien hoe Joost Klein's maatje, producer Tantu Beats en meme techno held Gladde Paling samen een freaky dansvloerhit maken? Dat kan, ze laten het voor je ogen gebeuren. Hoeft natuurlijk ook helemaal niet langer dan een uurtje te duren.

Hits voorspellen met AI

Donderdag 19 oktober 15:15 Felix Meritis

Het belangrijkste buzzwoord van ADE is natuurlijk AI, want als de computer sowieso voor veel muzikanten al de basis is van hun creatieve proces, kun je die computer natuurlijk ook een deel van het werk laten doen. En wat dacht je van deze business toepassing: een computer laten voorspellen of een track een hit wordt! Handig voor A&R managers of dj’s die zich door oneindige promopools heen moeten worstelen.

Masker af bij Claptone

Donderdag 19 oktober 18:00 Felix Meritis

Heeft de gemaskerde dj Claptone wat te vertellen? Dat weten we niet zo goed, want hij geeft niet zo vaak interviews en al helemaal niet live on stage. Een primeur hier op ADE. Wat we wel zeker weten is dat de slowmotion hithouse producer zeer populair is met zijn eigen feest in AFAS Live. Kan interviewer Danny Howard iets te weten komen van de man achter het masker?

Oer-dj Grandmaster Flash

Zaterdag 21 oktober Felix Meritis

ADE is niet alleen dance, maar ook altijd een klein beetje hiphop. Hiphop, het genre dat de dj als artiest serieus nam. Vijftig kaarsjes blies het genre dit jaar uit, en deze man was er vanaf dag één bij. Grandmaster Flash, de man die discobreaks aan elkaar luste en voor je neus een nieuw nummer kan laten ontstaan. Een man bovendien die boordevol verhalen zit.