De zaterdag van Pinkpop kwam wat traagjes op gang, maar beleefde een uitstekende finale: alle stage-afsluiters pakken een plek op het podium van onze top 5. Josh Homme probeerde zijn zorgen weg te lachen (en te verpulveren), Go_A zegent Pinkpop en Tove Lo geeft een heerlijke popshow.

5. Robbie Williams

Acht jaar na zijn eerste headlineshow op Pinkpop is Robbie Williams terug. Zonder grote nieuwe hits, maar met een niet kapot te krijgen oeuvre, een flinke dosis zelfspot en toch ook met eerlijke ontboezemingen.

>>> lees verder

4. Prins S. en de Geit

‘We zijn hier één grote geitenfamilie. Can I get a mèèèèèèèhhhhh?’ klinkt het van het podium. Mèèèèèhèhèhèhhhh, mekkert het publiek. Of Pinkpop zin heeft om er een beestenboel van te maken? Nou en of: slechts één liedje hoeft Prins S. en de Geit te spelen of Pinkpop verandert in een grote geitenkraal, staat te galopperen en zingt de knotsgekke teksten – over schepjes mayonaise en keihard gaan tot de zon opkomt – uit volle borst mee. Echt hoor, ieder liedje wordt hier ontvangen als een HIT. 

>>> lees verder

3. Tove Lo

‘I’m an attention whore, and I want what I’m asking for,’ zingt Tove Lo in haar nieuwe jaren tachtig dance-poptrack ‘Attention Whore’. Zo eist de Zweedse popzangeres alle aandacht op. Ze schudt met d’r glitterbillen tussen een decor vol wolkjes, terwijl enorme visuals van haarzelf op de achtergrond verschijnen. Tove Lo die een T-Rex berijdt. Tove Lo met een gigantische gouden voorbinddildo. Tove Lo die Tove Lo in de spiegel aankijkt. Nooit genoeg Tove Lo, lijkt ze te zeggen, en Pinkpop krijgt er ook geen genoeg van.

>>> lees verder

2. Go_A

Heeft Go_A genoeg in huis om Pinkpop zo een uur lang op zijn kop te zetten? Jazeker. Om te beginnen is Kateryna Pavlenko een super intrigerende frontvrouw, een soort Morticia Addams met strak zwart haar en een rood brilletje waar ze de hele tijd overheen kijkt. En ze heeft een trefzekere stem, waarmee ze om de traditionele fluit cirkelt van Ihor Didenchuk (je kent hem ook van Kalush Orchestra).

>>> lees verder

1. Queens Of The Stone Age

Queens of the Stone Age is hier niet om te lang in het verdriet te blijven hangen, ze zijn op oorlogspad. Dus openen ze al met een vurige versie van ‘No One Knows’ én ‘Feel Good Hit Of The Summer’ en snel daarna ook ‘My God Is The Sun’. Het ultieme machtsvertoon. Zoals Homme met een sardonische grijns zegt: ‘Vanaf nu wordt het een vlotte vaart.’ Om door een stevige Greatest Hits-show heen te vliegen - en het derde nieuwe liedje op de setlist ook gewoon te skippen. Liever geven ze een vurig eerbetoon aan Mark Lanegan.

 >>> lees verder