We vegen het zweet van ons voorhoofd en gieten het zand uit onze schoenen: de eerste dag van deze bloedhete editie van Best Kept Secret zit erop. Met dwarse frontmannen, danceclassics en een 'Dutch miracle'. Dit waren de vijf hoogtepunten volgens onze redactie.

5. Joey Valence & Brae

Inhoud hoef je niet te verwachten bij Joey Valence & Brae, en de trucjes die ze hanteren zijn inmiddels al decennia oud, maar voor de in overvloeden aanwezige dertigers-met-knaldrang en veertigers-in-hun-tweede-jeugd is dit een uitstekende throwback. 

>>> lees verder

4. Chemical Brothers

Bijna drie decennia lang bouwden Ed Simons en Tom Rowlands aan het oeuvre van The Chemical Brothers. In de jaren negentig waren ze giganten van de big beat. Beats die als massieve blokken beton op je af knalden. Maar hun hart ligt duidelijk meer bij die andere kant van hun werk: de diepe, psychedelische trips.

>>> lees verder

3. Charlotte Adigéry & Bolis Pupul

De dubbele bodem is hun handelsmerk: Adigéry en Pupul zijn meesters van het speldenprikje met een knipoog. Het Belgische duo heeft er een heel eigen sound mee gecreëerd, door gespreksonderwerpen waarmee je het kerstdiner flink kunt verzieken te verpakken in speelse electropop.

>>> lees verder

2. The 1975

Zeker sinds de afgelopen twee jaar dreigen de controverses de muziek te overschaduwen, maar vandaag niet. Shoegaze-anthem ‘About You’ klinkt bloedmooi, de slicke heroïne-ode ‘It’s Not Living (If It’s Not With You)’ schittert bij de ondergaande zon en slotsong ‘Sex’ wordt net effe wat steviger aangezet.

>>> lees verder

1. Caroline Polachek

Al een dikke week hield Best Kept Secret z'n adem in: Caroline Polachek, de popster met de stem van een operadiva, had bronchitis te pakken. De ene na de andere show werd gecanceld, eerst in Parijs en toen in Dublin, om één dag voor Best Kept Secret op Instagram hoopvol te posten: 'I believe in Dutch miracles.' En wij ook.

 >>> lees verder

Voor meer Best Kept Secret 2023 check je ons uitgebreide dossier.