Tja, het rijtje invloedrijke dansvloertracks is eindeloos, maar wat zijn nou de tracks die in 2021 nog steeds fris aanvoelen, klassiekers die nog steeds in iedere set passen als een puzzelstukje? Dit zijn de 25 meest tijdloze classics volgens dj's.

Over de Maand van de DJ

Een jaar geleden was het doodnormaal: met duizenden in een hal, het geluid voluit, lichten uit, strobes aan. Een nacht doorhalen, of juist vroeg pieken, het kon allemaal, en tientallen artiesten verdienden daar ieder weekend hun brood mee. Het leek een cultuur die niet kapot te krijgen was. Al dertig jaar lang is de dancecultuur in Nederland volop gaande, en sommige van de dj’s in onze lijst van vandaag zijn al net zo lang aan die dansvloer verbonden. Tijd om een maand lang mooie dingen te maken over nachtcultuur. En dus introduceren 3FM, 3voor12, de NTR en FunX de Maand van de DJ. Elke zaterdagavond neemt een club of festival de 3FM livebox over. Achtereenvolgens zijn dat PIP, Drift, Draaimolen en Paradigm, met een line-up om je vingers bij af te likken. Luister hier sets van o.a. JEANS, Legowelt en Afra terug. Aankomende zaterdag is het de beurt aan Drift, samen met Identified Patient, KI/KI, Interstellar Funk, mad mrian en Comrade Winston.

Op 3voor12 lees je de hele maand verhalen over clubs en dj’s, zoals deze vrolijke lijst van de 50 meest invloedrijke DJ's van Nederland. Wie zijn de godfathers van de dance volgens de dj’s zelf? Welke jonge artiesten hebben de afgelopen jaren hun stempel op de scene gedrukt?

De verkiezing van de 25 meest tijdloze dansvloerklassiekers is samengesteld door:

2000 and One, A Made Up Sound, Abstract, Abstract Division, Applescal, Aron Friedman, Bart Skils, Bas Dobbelaer, Betonkust, Boris Werner, Cinnaman, Coloray, Colyn, Dam Swindle, Dano, Darko Esser, David Vunk, Dazion, Dimi Angelis, Dimitri, DJ Irwan, DJ Promo, DRKNGHTS Collective, Edwin Oosterwal, Elias Mazian, Ferro, Freek Fabricius, Intergalactic Gary, Iris, Jerrausama, Jetti Steffers, Job Sifre, Joost van Bellen, Joran van Pol, Joris Voorn, JP Enfant, Juan Sachez, KC The Funkaholic, Keith Carnal, KI/KI, Leroy Rey, Lewski, Lion Kojo, Luc Mast, Lucky Done Gone, Luke Cohlen, Luuk van Dijk, Margie, Mark Knekelhuis, Marsel Delsin, Martyn, Mary Lake, Mental Theo, Michel de Hey, Michiel Peeters, Mirella Kroes, Mr. Wix, Nadia Struiwigh, Nuno dos Santos, Nymfo, Ofra, Olaf Boswijk, Parrish Smith, Patrice Bäumel, Paul Hazendonk, Philou Louzolo, Ramses3000, Reza Athar, Ruffneck, San Proper, Sandrien, Secret Cinema, Sekan, Sjamsoedin, Sluwe Vos, St Paul, Tammo Hesselink, The Prophet, Tsepo, VNTM, Waxfiend, William Djoko, Woody92, Wouter S, Zohar

25. Enjoy The Silence

Depeche Mode

Genoeg tracks van Depeche Mode die in zo’n lijstje thuishoren, zoals Behind The Wheel, die ook een paar stemmen ontving. Maar de grootste dansvloerklassieker van de synthpopband is ‘Enjoy The Silence’, dé plaat om je gierende dansvloeremoties te kanaliseren.

24. Insomnia

Faithless

Hele nachten doorhalen, wat snakken we er naar! De onbetwiste klassieker ‘Insomnia’ raakt al 25 jaar de juiste snaar bij uitgeputte ravers. Misschien júíst omdat ook jongere generaties ‘m kennen uit de Top 2000, dat-ie nog altijd voelt als een guilty pleasure.

23. This Must Be The Place

Talking Heads

Het is ondertussen bijna een traditie: sluit je een club in Nederland, dan is ‘This Must Be The Place’ je laatste plaat. Oké, tikkeltje overdreven, maar in zowel Trouw als Bar was deze weemoedige Talking Heads-hit een iconische spil bij het einde van twee geliefde clubs.

22. The First Rebirth

Jones & Stephenson

Als DJ Promo iets ‘de beste hardcoreplaat ooit gemaakt’ noemt, dan heb je nul reden om daaraan te twijfelen. Het is dan ook een mijlpaal in de catalogus van Bonzai, een Belgisch label dat een karrevracht aan kneiterharde, iconische platen uitbracht. ‘The First Rebirth’ is een klein wonder: een hardcoreplaat met klassieke elementen, die desondanks smaakvol klinkt.

21. Space Invaders Are Smoking Grass

I-F

‘Space Invaders’ legde niet alleen het fundament voor de electroclash, maar overlééfde het eens zo hippe genre ook. Dan weet je dat je een onbetwiste klassieker te pakken hebt. Nog steeds onwijs relevant, net zoals het veelgenoemde I Do Because I Couldn’t Care Less, waarop Haagse held I-F een wat ruwere, ongepolijste kant opzoekt.  

20. Flash

Green Velvet

Moeilijk te geloven, maar toen house en techno in de jaren negentig mainstream gingen dachten bezorgde ouders dat de ravecultuur één stapje was verwijderd van de duivel. Met ‘Flash’ knipoogde Green Velvet daarnaar, en maakte hij bovendien een tijdloze dansvloerklassieker die nog altijd klinkt als een verboden vrucht.

19. Papua New Guinea

Future Sound of London

The Future Sound of London waren heus niet de eerste Britse producers die breakbeats verwerkten in hun raveplaten, maar ze waren er wel ongekend succesvol mee. Voor ‘Papua New Guinea’ leenden de zelfverklaarde indiekids een baslijn van Meat Beat Manifesto en visten ze de vocalen uit een Dead Can Dance-liedje.

18. Vamp

Outlander

‘Vamp’ fris? Nee, het is niet zozeer dat deze monumentale raveklassieker van de Belgische new beat producer Outlander klinkt als iets wat anno 2021 nog steeds gemaakt had kunnen worden. Maar sta je in de club, en hoor je die dramatische pianoakkoorden over het soundsystem knallen, dan word je in één ruk naar een propvolle raveloods in de jaren negentig getransporteerd. Als je knaldrang in een track kunt vatten…

17. The Sky Was Pink (Holden Remix)

Nathan Fake

Tja, in deze lijst staan niet zo heel veel recente tracks, maar de remix die James Holden maakte van Nathan Fake’s ‘The Sky Was Pink’, met zijn suizende synths en organische drums, mag je gerust een moderne klassieker noemen. Tijdens de minimal boom draaide zo ongeveer iedereen hem, en 2004 is alweer lang genoeg geleden om niet gedateerd maar voorzichtig vintage te zijn. Blijvertje.

16. No Good

The Prodigy

Genoeg Prodigy-tracks die genoemd werden, maar ‘No Good (Start The Dance)’ kreeg de meeste stemmen. ’t Is dan ook één van hun grootste hits, die met zijn groteske breakbeats en karikaturaal gepitchte sample van Kelly Charles’ ‘You’re No Good For Me’ precies de succesformule van de band samenvat: kneiterlomp, op het randje van poppy, en vooral ontzettend fun.

15. Spastik

Plastikman

Technosuperster Richie Hawtin heeft nogal wat aliassen waarmee hij de stemmen van dj’s binnenharkte, zoals met Cybersonik's pakhuisbanger 'Technarchy'. Of 'Loop', gemaakt onder het alias F.U.S.E. Maar zijn meest bijzondere wapenfeit is toch zijn minimal techno meesterwerk 'Spastik', gemaakt als Plastikman. Een extreem simpele track, die opbouwt en opbouwt tot het haast ondraaglijk is.

14. Solid Session

Format #1

In de jaren negentig waren zijn dj-collega’s stikjaloers op Orlando Voorn, de dj die de lijntjes tussen Amsterdam en Detroit kort wist te houden. Allemaal door ‘Solid Session’, een monumentale technotrack die precies in het Motor City-format paste. Blake Baxter draaide hem in ’91 in de RoXY, Voorn wees hem erop dat dat zíjn track was, en de rest is geschiedenis.

13. Dave Angel - Airborne (Carl Craig Drums Suck remix)

Dave Angel

Een banger van twaalf minuten, en dat zonder kicks? Ja, op deze absolute Detroitklassieker hoor je enkel geschreeuw en vooral heel veel synthgeluid. Geen drums, maar dat maakt het dan ook een geniale overwinning uit Carl Craig’s remix-repertoire.

12. Glue

Bicep

De jongste song uit deze lijst, een monumentale cross-overhit die overal op z’n plek bleek. Die breakbeats, trancey synths en opgeknipte vocalen hoorde je overal: van de kledingwinkel en de radio tot aan de mainstages van DGTL en Dekmantel. 

11. Born Slippy

Underworld

Je kunt het je nu bijna niet meer voorstellen, maar ‘Born Slippy’ was helemaal geen hit toen–ie uitkwam. Sterker nog: het was niet eens een single, maar een weggemoffeld b-kantje. Een jaar na release gebruikte regisseur Danny Boyle ‘m in de iconische slotscene van Trainspotting en de rest is geschiedenis. Overigens werd ook de iets oudere track ‘Dark & Long’ van Underworld veel genoemd. 

10. Smalltown Boy

Bronski Beat

‘Run away, run away, run away, run away’, klinkt het in deze ultieme escapistische synthpophit, een late hi-NRG-tune die uitgroeide tot een gay-anthem. Want de dansvloer is niet alleen een plek om samen te komen, maar ook een plek om je bekrompen omgeving te ontvluchten. 

9. Three O' Three

Public Energy

Ja, natuurlijk ontving nationale trots Speedy J heel wat stemmen voor ‘Pull Over’, de toetertechnotrack die door de hardcorehype het zelfs schopte tot Top 40 hit. Boeien, dacht Jochem Paap. Zijn antwoord was het experimentelere Public Energy, waarvan de acidkneiter ‘Three O' Three’ nog steeds zo fris klinkt als-ie in ’93 deed. Op een voetstuk in de underground, da’s een plek die Paap beter past.

8. French Kiss

Lil' Louis

Wie kreeg er geen rode oortjes van ‘French Kiss’? Op tweederde laat Chicago house-producer Lil’ Louis zijn plaat vertragen en vertragen tot een hijgerige break met onweerstaanbaar gekreun. Om daarna weer te versnellen en naar een zinderende climax toe te werken. De plaat werd zelfs geboycot door de BBC, maar groeide door die ophef uit tot een nog grotere hit. 

7. Mary Go Wild

Grooveyard

Toen Jeroen Verheij ‘Mary Go Wild’ schreef, had-ie ‘m bijna niet uitgebracht. Te cheesy, te weinig spierballen. Tot hij een keer zag hoe Michel de Hey met een lacquer van de plaat (één van de twee die er toen waren!) de Rotterdamse Nighttown liet exploderen. Oei, toch maar uitbrengen. Beter, want vijfentwintig jaar later is het een internationaal erkende klassieker.

6. Knights of the Jaguar

DJ Rolando / Aztec Mystic

’t Is behoorlijk toepasselijk dat DJ Rolando’s tijdloze track meteen na Mills in de lijst staat. Bedwelmd door Mills’ toekomstmuziek voegde Rolando zich in 1994 bij Underground Resistance, om in 1999 één van de belangrijkste krakers uit de Detroit-geschiedenis te produceren: ‘Knights of the Jaguar’, een technokraker van orkestrale grootsheid.

5. The Bells

Jeff Mills

Is er een technotrack die vaker is gedraaid dan ‘The Bells’? Die meedogenloze kickdrum, de rinkelende belletjes-melodie, die variatie op de ‘I Feel Love’-synth aan het einde: het maakt ‘The Bells’ de grootste hit van Jeff ‘The Wizard’ Mills, de levende legende die met zijn iconische groep Underground Resistance techno zijn militante karakter gaf.

4. Plastic Dreams

Jaydee

Met ‘Plastic Dreams’ kan de Nederlandse Jaydee zich meten met de groten der aarde. De debuutsingle die Robin Albers niet kwijtraakte aan Nederlandse straatstenen, en toen maar in België uitbracht, is niet alleen één van de belangrijkste platen uit de housegeschiedenis, maar ’t is er eentje die – ondanks de eb en vloed van trends waar dance aan onderhevig is – de vloer eigenlijk nooit heeft verlaten.

3. I Feel Love

Donna Summer

Alle hulde voor discodiva Donna Summer, maar de échte ster van ‘I Feel Love’? Dat is natuurlijk Giorgio Moroder’s wonderlijke synthlijn, die in één klap de koers van de dancegeschiedenis bijstuurde. Een peaktime-wapen, óf een prima comebackplaat voor de dj die de vloer maar niet in de fik weet te krijgen. Och, en dan is er nog een arsenaal aan remixes, zoals die met scheurende gitaar van Patrick Cowley.

2. Blue Monday

New Order

In 1983 wist New Order eindelijk uit de gitzwarte schaduw van Joy Division te stappen met ‘Blue Monday’, waarop ze hun Britse postpunk aanlengden met de klank van het New Yorkse nachtleven, geïnspireerd door de discoscene én no-wavebands als ESG. Veertig jaar later is het nog steeds een generatie-overstijgende rammer, die het bovendien net zo goed doet in technoclubs als op St. Paul's Pop-O-Matic.

1. Energy Flash

Joey Beltram

Hoeveel dansvloeren zijn opengebroken door deze kraker? In de jaren negentig, toen Amerikaan Joey Beltram werd gestrikt door het piepjonge Belgische label R&S, sloeg ‘Energy Flash’ in als een bliksemschicht, en verspreidde de plaat zich vanuit de new beat-scene als een olievlek over de wereld. Met zijn blubberende baslijn en dat behoorlijk on-the-nose gefluister over een verboden goedje maakte Beltram een herkenbare hit, en vatte tegelijkertijd de geest van de ravecultuur in vijf minuut vijftig.

Joost van Bellen

Phuture – 'Acid Tracks'
Daft Punk – 'Da Funk'
Felix da Housecat – 'Silver Screen'
Underworld – 'Born Slippy'
Fisherspooner - 'Emerge'

Luke Cohlen

Jaydee - 'Plastic Dreams'

Mirella Kroes

Epsylon 9 - 'Life Formation'
Link - 'Amenity'
Maurizio - 'Domina'
Mathew Jonson - 'Learning To Fly'
Bicep - 'Glue'

Martyn

Future Sound of London - 'Papua New Guinea'
Robert Armani - 'Circus Bells (Hardfloor remix)'
Orbital - 'Halcyon + On + On'
Kerri Chandler - 'Inspiration'
Inner City - 'Big Fun'

Isis

Dave Angel - 'Handle With Care - (Carl Craig's drums suck mix)'
Rolando - 'Knights Of The Jaguar'
Donna Summer -  'I Feel Love (Georgio Moroder mixes)' 
Format #1 - 'Solid Session'
Jaydee - 'Plastic Dreams'

Applescal

Prospa - 'Prayer' 
Eagles & Butterflies & Coloray - 'Can't Stop'
Layton Giordani - 'Turn It Around'
David August - 'Epiqur'
Freeform Five - 'Electromagnetic' (Tiefschwarz Unreleased Vocal Mix)

Patrice Baumel

Underworld - 'Dark & Long'
Cut Copy - 'Hearts on Fire'
The Cure - 'Just Like Heaven'
Smashing Pumpkins - '1979'
Fleetwood Mac - 'Big Love'

Mental Theo

Donna Summer - 'I Feel Love'
Zombie Nation - 'Kernkraft 400'
Outside World - 'Sunbeam' 
Clivillés & Cole - 'A Deeper Love'
Speed J - 'Pull Over'

Juan Sanchez

Teste - 'The Wipe' (5 AM Synaptic)
Underground Resistance - 'The Seawolf'
Umek - 'Lanicor'
Mike Dearborn - 'Future Vision'
Green Velvet - 'Flash'

Luc Mast

Hercules & Love Affair - 'Blind'
Haddaway - 'What Is Love'
Shannon - 'Let The Music Play'
Steffi & Virginia - 'Yours'
Sylvester - 'Do You Wanna Funk'

Marsel Delsin

Joey Beltram - 'Energy Flash'
UR - 'The Final Frontier'
Choice - 'Acid Eiffel'
Second Phase - 'Mentasm'
New Order - 'Blue Monday'

Edwin Oosterwal

Jaydee - 'Plastic Dreams'
Dave Clarke - 'Wisdom To The Wise (Red 2)'
Plastikman - 'Spastik'
Jeff Mills - 'The Bells'
The Aztec Mystic - 'Knights Of The Jaguar'

St Paul

New Order - 'Blue Monday'
Tame Impala - 'The Less I Know The Better'
Nina Simone - 'I’m Going Back Home'
Stone Roses - 'Fools Gold'
Billie Eilish - 'Bury A Friend'

Betonkust

I-F - 'I Do Because I Couldn't Care Less'
Joey Beltram - 'Energy Flash'
Gat Decor - 'Passion'
Edge Of Motion - 'Set Up 707TR-909 and TB-303'
#5: Q Lazzarus - 'Goodbye Horses'

Wouter S

Kristine W - 'Feel What You Want'
Kicks Like Mule - 'The Bouncer' (Housequake mix)
Livin' Joy - 'Dreamer'
Dominica - 'Gotta Let You Go' (Bicep edit)
Double 99 - 'Ripgroove'

VNTM

Paul Kalkbrenner - 'Sky & Sand'
Grooveyard - 'Mary Go Wild'
Uvb - 'Mixtion'
Caribou - 'Can’t Do Without You' (Tale of us Remix)
Ame - 'Rej'

Colyn

New Order - 'Blue Monday'
Mylo - 'Drop The Pressure'
Paul Kalkbrenner - 'Azure'
Omar ft. Stevie Wonder - 'Feeling You' (Henrik Schwarz Remix)
Pachanga Boys - 'Time'

Bart Skils

Lil Louis - 'French Kiss'
Future Sound of London - 'Papua New Guinea'
Jaydee - 'Plastic Dreams'
Underworld - 'Dark Train (Dark & Long)'
The Age of Love - 'Age of Love'

Tammo Hesselink

Ignacio - 'Organon'
Ross 154 - 'Until My Heart Stops'
Jeroen Verheij - 'Meng's Theme'
Delta Funktionen - 'Silhouette'
Aroy Dee - 'The Planets'

Philou Louzolo

Mory Kante - 'Yeke Yeke'
Faithless - 'Insomnia'
Joe Smooth - 'Promised Land'
The Prodigy - 'No Good'
Master KG - 'Jerusalema Remix' (Feat Burna Boy and Nomcebo)

Michel de Hey

New Order - 'Blue Monday'
Lil Louis -  'The Conversation'
Mainx - '88 To Piano'
Nightcrawlers- 'Push The Feeling' (Mk remix)
Joey Beltram - 'Energy Flash' 

Nymfo

Vengaboys - 'We Like To Party'
I-F - 'Space Invaders Are Smoking Grass'
Human Resource - 'Dominator'
Fierce Ruling Diva - 'Rub it In'
Diss Reaction - 'Jiiieehaaaaa'

Dazion

Human Beings - 'The Matrix'
DJ Stefan Egger - 'Cosmic Esmeralda'
Fierce Ruling Diva - 'Do This'
The Primitive Painter - 'Levitation'
Anne Dudley & Jaz Coleman - 'Minarets & Memories'

Freek Fabricius

Aphex Twin - 'Polynomial C'
Josh Wink – 'Higher State of Consciousness'
Choice (Laurent Garnier) - 'Acid Eiffel'
Alice D In Wonderland - 'Time Problem'
Public Energy - 'Three O' Three'

Job Sifre

Armand van Helden – 'I Want Your Soul'
Talking Heads – 'This Must Be The Place'
Nitzer Ebb – 'Join In The Chant'
DFX – 'Relax Your Body'
Prodigy – 'No Good'

Mary Lake

Da Hool - 'Meet Her At the Loveparade'
Daft Punk - 'Superheroes'
The Prodigy - 'Narayan'
Gigi D’Agostino - 'Bla Bla Bla'
Red 5 - Da Beat 'Goes'
 

Reza Athar

House Of House – 'Rushing To Paradise (Walking These Streets)'
Secret Circuit – 'Jungle Dogs' (Tiago remix)
KZA – 'Le Troublant Acid'
Roberto Rodriguez – 'Mustat Varjot'
Antena – 'Camino Del Sol' (Joakim remix)

JP Enfant

Aztec Mystic - 'Knights Of The Jaguar'
Push - 'Universal Nation' (The Anthem Mix)
Joey Beltram - 'Energy Flash'
Nathan Fake - 'The Sky Was Pink' (James Holden Remix)
Ricardo Villalobos - 'Easy Lee'

The Prophet

The Prophet - 'Wanna Play?'
Grooveyard - 'Mary Go Wild'
Jaydee - 'Plastic Dreams'
Joey Beltram - 'Energy Flash'
DHS - 'The House Of God'

Paul Hazendonk

Cybersonik - 'Technarchy'
Donna Summer - 'I Feel Love'
Joey Beltram - 'Energy Flash'
Annette - 'Dream 17'
Outlander - 'Vamp'

Nuno dos Santos

Dj HMC - 'Marauder'
Theo Parrish - 'Falling Up' (Carl Craig Remix)
Laurent Garnier - 'Crispy Bacon'
Pepe Bradock - 'Deep Burnt'
Fortran 5 - 'Heart On The Line' (Bassline Mix)

Michiel Peeters

New Order - 'Blue Monday'
The Incredible Bongo Band - 'Apache'
Donna Summer - 'I Feel Love'
Fatboy Slim - 'Right Here, Right Now'
Hudson Mohawke - 'Fuse'

Bas Dobbelaer

Josh Wink - 'Higher State Of Consciousness (Tweekin Acid Funk)'
Oni Ayhun - 'OAR003-B'
Steve Rachmad - 'The Secret Life Of Machines'
Daso - 'Meine'
Mr Oizo - 'Flat Beat'

Dimi Angelis

1. Teste - 'The Wipe (5am Synaptic)'
F.U.S.E. - 'F.U.'
The Nighttripper - 'Phuture'
Public Energy - 'Three ‘O Three'
Edge Of Motion - 'Set Up 707'

Lucky Done Gone

Faithless - 'Insomnia'
New Order - 'Blue Monday'
D*Note - 'Shed My Skin'
Pet Shop Boys - 'Always On Your Mind'
Depeche Mode - 'Behind The Wheel'

Leroy Rey

Fela Kuti - 'Zombie'
Syclops - 'Jump Bugs'
Cajmere & Dajae Rockt - 'Brighter Days' (Underground Goodies mix)
Busta Rhymes - 'Outta My Mind'
Human League - 'Don't You Want Me'

Tsepo

Pet Shop Boys - 'Always On My Mind'
Bronski Beat - 'Smalltown Boy'
F.U.S.E. & LFO - 'Loop'
Pepe Bradock - 'Deep Burnt'
Peter Richard - 'Walking in the Neon'

Aron Friedman

1. Lil Louis – 'French Kiss'
Joey Beltram – 'Energy Flash'
3. Moby – 'Go' (Woodtick Mix)
Bronski Beat – 'Small Town Boy' (12 Extended Mix)
Frankie Goes to Hollywood – 'Two Tribes' (Annihilation Mix)

DJ Promo

Jones & Stephenson - 'The First Rebirth'
The Prodigy - 'Everybody In The Place'
Phantasia - 'Inner Light'
Joey Beltram - 'Energy Flash'
Public Energy - 'Three O’ Three'

William Djoko

Robin S - 'Show Me Love'
David Morales - 'How Would You Feel'
Armand van Helden ft Duane Harden - 'You Don't Know Me'
Jaydee - 'Plastic Dreams'
Speedy Jay - 'Pullover'

Mark Knekelhuis

Jamie Principle - 'Your Love'
Format - 'Solid Session'
Anne Clark - 'Our Darkness'
Liaisons Dangereuses - 'Los Ninos Del Parque'
Eurythmics - 'Sweet Dreams Are Made Of This'

A Made Up Sound

Prince – 'The Future (remix)'
Jeff Mills – 'Alarms (first mix)'
Taana Gardner – 'Work that body'
Joe – 'Claptrap'
Underworld - 'Dark & Long (Dark Train)'

Cinnaman

Hard Corps - 'Je Suis Passee' (Dub)
Lil Silva - Seasons Awesome3 - 'Don't Go' (Kicks Like A Mule Mix) (Original Mix) The Other People Place - 'Let Me Be Me'
Smith N Hack (Errorsmith & Soundhack) - 'Fallin Stars'
Rockers Hi-Fi - 'Push Push'

Abstract Division

1. Underworld - 'Born Slippy'
Jeff Mills - 'The Bells'
Joey Beltram - 'Energy Flash'
Public Energy - 'Three O' Three'
Outlander - 'Vamp'

Boris Werner

Ricardo Billalobos - 'Dexter'
A Scorpion's Dream - 'Graphics'
Fix - 'Flash'
Grooveyard - 'Mary Go Wild'
Losoul - 'Open Door'

 

Secret Cinema

Grooveyard - 'Mary Go Wild'
Secret Cinema - 'Timeless Altitude'
Jeff Mills - 'The Bell'
Lil' Louis - 'French Kiss'
Meat Beat Manifesto - 'Babylon'

Dam Swindle

1. Galaxy 2 Galaxy - 'Timeline'
DJ Dove - 'Illusions'
Bob Sinclar - 'Save Our Soul'
Daft Punk - 'Revolution 909'
Plastikman - 'Spastik'

Sjamsoedin

Gesloten Cirkel - 'Submit X'
Outlander - 'The Vamp'
Hollis P Monroe - 'I’m Lonely'
DJ Rolando - 'Knights of the Jaguar'
Drax Ltd. II - 'Amphetamine'

Nadia Struiwigh

Der Dritte Raum - 'Hale Bopp'
James Holden - 'Safari'
Nathan Fake - 'The Sky was Pink'
Green Velvet - 'Flash'
Kolsch - 'Opa'

Keith Carnal

Format 1 - 'Solid Session'
Der Dritte Raum - 'Hale Bopp'
Planetary Assault Systems - 'In from the Night'
Joris Voorn - 'MPX309'
Marco Carola - 'Avelanche'

Lewski

Drexciya - 'Black Sea' (Original Mix)
Cybersonik - 'Technarchy'
New Order - 'Blue Monday'
Anthony Rother - 'Destroy Him My Robots'
Matthew Johnson - 'Marionette'

Coloray

Oni Ayhun - 'Oar 003-B'
LCD Soundsystem - 'You Wanted A Hit'
Pachanga Boys - 'Come Save Me' (Jagwar Ma Remix)
Grauzone - 'Eisbaer'
Ta/Tu - 'All The Things She Said'

Ofra

Depeche Mode - 'Behind The Wheel'
The Prodigy - 'No Good'
The Age of Love - 'The Age of Love'
Schwefel - 'Metropolis' (12” version)
Bronski Beat - 'Smalltown Boy'

2000 and One

Armando - 'Confusion's Revenge D'
Rhythm is Rhythm - 'The Dance'
M.K. - 'Burning' (Original Vibe mix)
Mood to Swing - 'Move Me'
Dave Angel - 'Airborne' (Carl Craig Remix)

Ruffneck

Diss Reaction - 'Jiiieehaaaa'
Donna Summer - 'I Feel Love'
KRS-ONE - 'Sound Of Da Police'
Joey Beltram - 'Energy Flash'
Juggernaut - 'Ruffneck Rules Da Artcore Scene'

Sluwe Vos

Jeff Mills - 'The Bells'
2000 And One - 'Spanish Fly'
Joey Beltram - 'Forklift'
DJ ESP - 'You Gotta Do What You Gotta Do'
Im Kellar - 'Im Kellar'

Ramses3000

KW Griff - 'Bring In The Katz'
The Bug - 'Skeng'
Girl Unit - 'Wut'
DJ Assault - 'Ass-N-Titties'
Talking Heads - 'This Must Be The Place'

DJ Irwan

Michael Jackson - 'Rock With You'
Yeah Yeah Yeahs - 'Heads Will Roll'
Luther Vandross - 'Never Too Much'
The Notorious BIG - 'Juicy'
Travis Scott - 'Antidote'

KC The Funkaholic

A Tribe Called Quest - 'Footprints'
Mauskovic Dance Band - 'Down In The Basement'
Fela Kuti - 'Water Got No Enemy'
Amerie - '1 Thing'
Ron Trent- 'Altered States'

Darko Esser

Breaker - '2 – 2'
Underground Resistance – 'Transition'
Barker – 'Look How Hard I’ve Tried'
I-F – 'The Search'
Robert Hood – 'Outlast'

Intergalactic Gary

The Black Dog - 'Cost II'
Link - 'Amenity'
Aphex Twin - 'Analogue Bubblebath'
Joey Beltram - 'Energy Flash'
Techno Bert - 'Neue Dimensionen'

Parrish Smith

Nitzer Ebb - 'Join In The Chant'
Korn - 'Coming Undone' (Sonic X Bootleg)
The Prodigy - 'Firestarter'
Ho99o9 - 'Street Power'
IF - 'Space Invaders Smoking Grass'

Jetti Steffers

New Order - 'Blue Monday'
Depeche Mode - 'Behind The Wheel'
Umo Detic - 'Fahrenheit'
Perry & Rhodan - 'The Beat Just Goes Straight On & On'
bronski beat - 'Smalltown Boy' 12" version

Ferro

Lemon 8 - 'Model 8' (Lemon 8 Remix)
Paul Woolford - 'Erotic Discourse'
Basement Jaxx - 'Fly Life'
LFO - 'Loop'
Ron Trent - 'Altered States'

Joran van Pol

Nathan Fake - 'Sky Was Pink' (James Holden Remix)
Plastikman - 'Spastik'
Clouds - 'Chained To A Dead Camel'
Cybersonik - 'Technarchy'
Emmanuel Top - 'Acid Phase'

Woody92

Adlernebel - 'Dagar'
Voyage - 'OAF'
Acidupdub - 'Dark Summer'
The Fire Of The Ork - 'Talk To The Stars'
Biosphere - 'A Circular Path'
 

Margie

Kraftwerk - 'Numbers'
Goldie - 'Innercity Life
Aphex Twin - 'Ageispolis'
Larry Heard - 'Stars'
Infiniti - 'Game Over'

Luuk van Dijk

Octave One - 'Blackwater' (Strings Vocal Mix)
Tom Ruijg - 'I Am Somebody'
The System - 'You’re In My System' (Kerri Chandler Atmospheric Vocal Remix)
Hollis P. Monroe - 'I’m Lonely'
Pressure Mode - 'Cloud Shifter'

Zohar

Miss Red - 'One Shot Killer'
Calibre, High Contrast - 'Mr Majestic'
Bicep - 'Glue'
Mala - 'Cuba'
Electronic Logos - 'Zoned In' (ft. Mumdance)

San Proper

Gallow Street - 'Purple Whip'
Sterac - 'Pacifia'
Tom Trago ft. San Proper - 'Corrupt'
Q65 - 'The Life I Live'
Shocking Blue - 'Venus'

Waxfiend

Fish Go Deep ft Tracy K - 'The Cure & The Cause' (Dennis Ferrer Remix)
Afefe Iku - 'Mirror Dance' (Yoruba Soul Mix)
Busy Signal - 'Step Out'
So:Ho - 'Hot Music'
Missy Elliot - 'Lick Shots'

KI/KI

Faithless - 'Drifting Away'
Extrawelt - 'Soopertrack'
Lexy and K Paul - 'The Greatest DJ' (extended club mix)
Tiesto - 'Traffic'
Jones & Stephenson - 'The First Rebirth'

David Vunk

Mr Flagio - 'Feel The Drive'
Sterling Void & Paris Brightledge - 'It's Alright' (House Mix)
Im Kellar - 'Im Kellar'
Depeche Mode - 'Enjoy The Silence'
Tjade - 'Koi Jaye' (Edit)

Sekan

The Coachhouse Rhythm Section - 'Time Warp'
Frankie Knuckles ft. Jamie Principle - 'Your Love'
I-F - 'I Do Because I Couldn't Care Less'
Moodymann - 'Freeki Mutha F*cker'
GE-OLOGY ft. Mark De Clive-Lowe ‎- 'Moon Circuitry'

Jerrasauma

Bobby Schmurda - 'Hot Nigga'
Larry Heard - 'Can You Feel It'
KETTAMA - 'B O D Y'
DJ Rashad - 'In Da Club Before 11 O’Clock'
Patrice Rushen - 'Forget Me Nots'

Lion Kojo

Diplomats - 'I Really Mean It'
Champion - 'War Dance'
Fever - 'Tom Trago Remix'
50 Cent - 'Ayo Technology Instrumental'
Kojo Antwi - 'Hini Me'

Olaf Boswijk

D-Shake - 'Techno Trance (Paradise Is Now)'
Future Sound of London - 'Papa Nu Guinea'
Gwen McCrae - 'Keep The Fire Burning'
Donna Summer - 'I Feel Love'
Galaxy 2 Galaxy - 'Hitech Jazz Galaxy'

Joris Voorn

Dave Clarke - 'Wisdom To The Wise'
Pachanga Boys - 'Time'
Jeff Mills - 'The Bells'
Global Communication - 'The Way' (Secret Ingredients Mix)
Rolando - 'Knights Of The Jaguar'

Mr. Wix

KRS 1. - 'The Sound of the Police'
Tom Trago - 'Use Me Again'
Loose Joints - 'Is It All Over My Face'
Jameson & Viper - 'Selecta'
Johnny Osbourne - 'Buddy Bye'

DRKNGHTS Collective

Underworld - 'Born Slippy'
Da Too - 'Meet Her at the Love Parade'
The Ultimate Seduction - 'The Ultimate Seduction'
Mark Van Dalen & Enrico - 'Water Verve'
B.B.E - 'Seven Days And One Week'

Elias Mazian

Larry Heard Presents Mr. White: 'The Sun Can't Compare' (Long Version)
Moloko - 'Forever More' (Francois K & Eric Kupper Vocal Mix)
Omar - Feeling 'You' (Henrik Schwarz Remix)
Floating Points - 'Vacuum Boogie'
Joy Orbison - 'Ellipsis'