Veel oude rotten kleuren de zondag in Hilvarenbeek. The Raconteurs, Stephen Malkmus, Liz Phair en Interpol. Maar de jonge garde gaat er vandaag met de prijzen vandoor.

Popeuforie in het kwadraat, en vooraan staan heel wat kids elk nummer van voor tot achter mee te blèren. Er staat zelfs een meisje met een Carly-telefoonhoesje met tranen in de ogen. Zo gek is dat niet, ondanks haar flinke following deed ze nog nooit een show in Nederland. Er zijn mensen die speciaal voor Carly Rae Jepsen een kaartje voor deze festivaldag hebben gekocht. En terecht! Het maakt niet uit dat niet elke uithaal even zuiver is, dat die band wel een erg gezichtsloze bedoening is. Carly brengt haar synthpop zo oprecht als je maar kunt wensen, met gulle pretoogjes en een mal koeienpakje, dansend alsof ze in haar eentje in de slaapkamer met een haarborstel als microfoon staat te zingen. 

>>> lees verder

 

De Britse spoken word/hiphop-artieste is dat meisje uit je klas dat altijd alle antwoorden weet, en daardoor onuitstaanbaar zou kunnen worden. Als Hermelien Griffel die van Zweinstein is getrapt en toen maar rapper is geworden. Ze weegt haar woorden in haar handen, en laat maar eens zien hoe ongelooflijk zwaar ze zijn. Zoveel nadruk geeft ze de wijsheden die ze verkondigt. 

>>> lees verder

 

Na de ingetogen Bon Iver op vrijdag en de statische robots van Kraftwerk gisteren is de headliner op de zondag van Best Kept Secret een brok dynamiek. Christine danst, zingt, laat het vuurwerk knallen, rijst naar de nok van het podium. Kortom: een spektakel waar je mond van open valt. Maar vergeet niet: ze heeft ook nog wat te vertellen. 

>>> lees verder

Lenker heeft een stem uit duizenden, ze kleurt de nummers in met een breekbare kopstem die live nog net wat meer craquelé vertoont. In die ene zin in ‘Mythological Beauty’, bijvoorbeeld, een op het eerste gehoor zoet indierockliedje waarin ze opeens begint te schreeuwen over de oudere broer die ze nooit heeft gekend. ‘You gave it to a family who you thought would love and take better care.’  En dan weer ingehouden: 'I have an older brother I don’t know. He could be anywhere.' Als je het zo probeert na te vertellen klinkt het loodzwaar, maar er zit een mooie lichtvoetige flow in de set, inclusief het gouden kampvuurnummer ‘Cattails’ en een vertolking van ‘Mary’ die de tent tot tranen roert. 

>>> lees verder

Lizzo heeft nu al genoeg uitschieters in haar genrehoppende repetoire zitten. ‘Juice’ is natuurlijk de afsluitende dansbare hit, maar hiphop-popsingle ‘Truth Hurts’ is nog spannender. Ze brengt het nummer met een bruidssluier voor haar gezicht. De Lizzo-show heeft vele gezichten en geeft uiteindelijk ook nog ruimte haar dwarsfluitkunst te vertonen. Lizzo speelt het klaar om in Nederland te debuteren met een show waarin zoveel gebeurt dat het publiek haast vergeet wat voor een superstrot ze wel niet heeft. 

>>> lees verder