Dit is de jury van de 3voor12 Award 2018 Dit is de jury van de 3voor12 Award 2018

Wie maakte het beste Nederlandse album van het jaar?

, Timo Pisart

De taak van de 3voor12-redactie zit erop. Twaalf albums zijn genomineerd voor de 3voor12 Award, de prijs voor het beste Nederlandse album van het afgelopen jaar. De macht verplaatst zich nu volledig naar de twaalfkoppige jury. Wie gaan bepalen wat de beste Nederlandse plaat van het afgelopen jaar is?

De jury bestaat zoals altijd uit vier muzikanten, vier muziekprofessionals en vier luisteraars/lezers van 3voor12, die zich onder leiding van juryvoorzitter Timo Pisart over de genomineerden gaan buigen. De 3voor12 Award wordt voor de vijftiende keer uitgereikt op donderdag 4 oktober tijdens de uitzending van 3voor12 Radio op 3FM.

De genomineerde albums

 • Altin Gün - On (Les Disques Bongo Joe)
 • Canshaker Pi - Naight Naught Violence (Excelsior)
 • Haron - Wandelaar (Queeste)
 • Jacin Trill – Happyland (Sony)
 • Johan - Pull Up (Excelsior)
 • Luwten - Luwten (Eigen Beheer)
 • Naïve Set - Naïve Set (Subroutine)
 • Palmbomen II - Memories Of Cindy (Beats In Space)
 • Ray Fuego - Zwart (Eigen Beheer)
 • Ronnie Flex - Nori (Top Notch)
 • Steffi - World Of The Waking State (Ostgut Ton)
 • Wende - MENS (Eigen Beheer)

Mucky (Winnaar 3voor12 Award 2017)

Als vaste producer van Sevdaliza won Reynard Bargmann alias Mucky afgelopen jaar de 3voor12 Award voor ISON. Hij maakt bovendien deel uit van de vaste kern van NoizBoiz én redde grime-godfather Wiley met zijn producties.

Mucky

Carista

De carrière van de Utrechtse dj Carista Eendragt zit in de lift: een eigen show op de vooraanstaande Engelse radiozender NTS, een vlammende Boiler Room op Dekmantel en naar Ibiza op uitnodiging van Seth Troxler. Ze heeft een voorliefde voor zwoele house en soul, maar kijkt muzikaal eigenlijk alle kanten op.

Carista

Linde Schöne

Al met haar debuut liet ‘Linde van Nimma’ zien uniek te zijn: ze maakt Nederlandstalige r&b, met flink wat bass en een voet in de club. Na een tweetal fraaie EP’s is het nu wachten op een album.

Lucky Fonz III

Stemmige Engelstalige folkliederen, een heuse opera en een Nederlandstalige gabber-ballade: wat Lucky Fonz III ook doet, hij doet het met volle overgave. Hij werd driemaal genomineerd voor de 3voor12 Award, en de tekst voor ‘Later word ik een zeeman’ werd bekroond met de Okapi Liedprijs.

Luc Mastenbroek

Luc Mastenbroek (De School)

Als programmeur van De School is Luc Mastenbroek een van de belangrijkste smaakmakers van het Nederlandse nachtleven. Met een 72-uur durende marathon-weekender tijdens ADE, met verrassingsgasten in de zomernachten maar vooral met een programma om je vingers bij af te likken.

Eva Cleven (VPRO / FunX)

Twee jaar geleden ontving Eva Cleven de Philip Bloemendal Prijs voor jonge talentvolle journalistieke presentatoren, daarna heeft ze een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Als presentator bij FunX en VPRO, bij Het Klokhuis en als finalist in It Takes 2.

Ilana van den Berg

Ilana van den Berg (EKKO)

Als programmeur wist Ilana van den Berg de Sugarfactory een eigen plek te geven als serieus Amsterdams poppodium tussen mastodonten als de Melkweg en Paradiso. Daarvoor al was ze boeker van acts als Sun Kil Moon, Pumarosa en Sinkane bij MOJO. Nu is ze programmeur van EKKO.

Saul van Stapele

Saul van Stapele (NRC)

Wie hiphop zegt in Nederland, die zegt Saul van Stapele. Al decennia is hij de chroniqueur van de Nederhop. Hij publiceerde het boek Van Brooklyn naar Breukelen en won in 2012 de Pop Media Prijs. Inmiddels schrijft hij vooral voor NRC Handelsblad, en af en toe voor de Correspondent.

Lane Reckman

En dan nu de publieksjury. Hoewel dat ook een rekbaar begrip is. Neem Lane: ja, ze staat regelmatig linksvooraan bij de leukste concerten, maar is ook achter de bar in de Utrechtse club WAS te vinden, heeft menig artiest op tijd het podium op geduwd als stagemanager bij Sugar Factory en Wildeburg en coördineert tussendoor óók nog de Popronde in Utrecht.

Lane Reckman

Floris Hieselaar

Soms zullen zijn vrienden hem eeuwig dankbaar zijn, soms misschien ook niet: Floris is het type dat iedere maand een lijst samenstelt met de meest veelbelovende muziek van dat moment, om die vervolgens ongegeneerd bij al zijn vrienden door de strot te duwen. Hij betrapt zich erop dat daar steeds meer Nederlandse muziek in belandt van dance tot indiepop tot hiphop.

Floris Hieselaar

Lotte Stultiens

Weet je wat Lotte Stultiens pas erg vindt? Als ze vrijdag middernacht géén tijd heeft om alle nieuwe albums te luisteren. Er gaat geen dag voorbij dat ze geen nummers deelt in haar Insta-stories, haar belangrijkste Spotify-playlist telt inmiddels meer dan 1200 stuks en het liefst graaft ze eindeloos naar de onderliggende boodschap in een album. Kortom: een ideaal jurylid.

Lotte Stultiens

Joeri Gordijn

Ooit drummer in bands als Laura Palmer, So What en Neighbour Neighbour, nu alweer drie jaar vooral hoofdredacteur van 3voor12 Den Haag, een van de meest actieve lokaalwebsites. Zo brengt hij de Haagse muziekscene in kaart als geen ander.

Joeri Gordijn

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12