Headliner Mumford & Sons legt het vandaag af tegen acts met een scherper randje. Car Seat Headrest sprokkelt het beste van de jaren 90 bijeen en scoort goed deze dag. Evenals Future Islands.

1. Future Islands

Doorbraakhit ‘Seasons (Waiting For You)’ is misschien her en der platgedraaid, maar het blijkt toch dat ene nummer dat nog ver boven de show uitstijgt. Hier krijgt Herring net zoveel energie terug van het publiek. Zo’n ijzersterk liedje is het nog altijd.

2. Car Seat Headrest

We laten ons collectief meeslepen en hier en daar laat zelfs de stoerste jongen een traantje lopen. Nooit meer naar huis, waar is de bar?!

3. Clark

Terwijl Nicolas Jaar spaarzaam met zijn beats de Bravo voorzichtig laat golven, verzuipt Clark de X-Ray in een hele heftige set. Waar Nicolas Jaar op het hoofd mikt, richt Clark al zijn pijlen op het lichaam.

4. Hurray for the Riff Raff

‘We zijn Amerikanen en we komen in vrede,’ roept Alynda Lee Segarra van Hurray for the Riff Raff. Zelden zo’n politieke folkrockband gezien, en al helemaal niet als zondagochtendontbijt in de India. ‘Dit is verzetsmuziek die geen grenzen en muren kent,’ gooit ze erachteraan. 

5. Death Grips

Binnen de minuut vliegt het eerste biertje door de lucht, kleuren teennagels blauw en heeft een knul in de kluwen mensen vooraan al een bloedlip. Welkom bij Death Grips, de extreemste band die je op Lowlands kunt zien. Een onweersbui op een verder droge dag.

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.